Mil Pesetas Manzanillo DO

11,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Mil Pesetas Manzanillo DO

Spanje | Sherry-Xérès-Jerez

Omschrijving Mil Pesetas Manzanillo DO

Mil Pesetas Manzanillo Sherry is gerijpt onder een drijvende deken van gist (Flor) in eiken vaten. Dit gebeurd met het Solera systeem in de El Potro kelder in Sanlúcar de Barrameda. Dit unieke rijpingsproces, in het vochtige zeeklimaat van Sanlucar geeft deze wijn haar speciale aroma en smaak. Licht geel van kleur, met een ziltig aroma, droog, crisp, delicaat en zacht. Koud serveren als witte wijn. Ideaal in combinatie met verschillende tapas, schelpdieren, haring, sushi of sashimi. Ook in combinatie met asperges of artisjokken. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren en binnen enkele dagen consumeren evenals iedere andere witte wijn. Inhoud 50 cl.

Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez

Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, die het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan.

Druivenrassen

Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino met een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Mil Pesetas Manzanillo DO”