Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Mil Pesetas Cream DO

Mil Pesetas Cream DO

De combinatie van de speciale rijping en samenstelling geeft deze sherry haar karakteristieke mahonie kleur, en een rijk walnoten aroma, volle, zachte en licht zoete rozijnen smaak.

12,45 per fles

Doos (6 flessen)
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)

De combinatie van de speciale rijping en samenstelling geeft deze sherry haar karakteristieke mahonie kleur, en een rijk walnoten aroma, volle, zachte en licht zoete rozijnen smaak.

Extra informatie

Land

Smaak

,

Past goed bij

,

Streek

Druif

Inhoud

0,50 L

Beoordelingen
    Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst voor deze wijn.
    Beoordeel deze wijn

    Deel je ervaring met Wijnbroeders en laat andere wijnliefhebbers weten wat je van deze wijn vindt.

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Mil Pesetas Cream sherry is gerijpt op eiken vaten in het Solera systeem in de Compania kelders. Het is een edele assemblage van gerijpte Oloroso en Pedro Ximenex sherry. De combinatie van de speciale rijping en samenstelling geeft deze sherry haar karakteristieke mahonie kleur. De Sherry is rijk aan walnoten aroma met een volle, zachte en licht zoete rozijnen smaak. Licht gekoeld serveren, als aperitief of als dessert wijn. Eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl.

    Het Solera Systeem


    De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de handel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een Lees meer constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop.

    Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez


    Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan.

     

    Misschien houdt u ook van...

    Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

    Winkelwagen

    U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.