Marquis de Goulaine Créemant de Loire Brut

12,99p.st. 11,04p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Marquis de Goulaine Crémant de Loire Brut AOC

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Marquis de Goulaine Crémant de Loire Brut AOC

Marquis de Goulaine Crémant de Loire Brut is een heldere, schone en licht romige mousserende wijn. Met zijn pure appel en lichte aanraking van citrus, biedt het frisheid als aperitief.

Het verschil tussen Crémant en Champagne

Zoals gezegd gebruikt men voor het maken van Crémant dezelfde methode als voor het maken van Champagne. Het verschil is dat Champagne wordt gemaakt enkel in de Champagnestreek. Dit volgens de strikte en strenge wetgeving en is samengesteld uit drie druivenrassen; namelijk de Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Ook alleen de mousserende wijn uit de Champagne streek mag de naam Champagne dragen. De mise sur lattes (liggen van de flessen)) is minimaal voor 15 maanden. Crémant wordt ook gemaakt volgens de zelfde methode, maar dan in het desbetreffende wijngebied, de daar geldende wetgeving en met de lokale druivenrassen. De mise sur lattes (liggen van de flessen)) is minimum 9 maanden.

Het Loiredal

De 1012 km lange rivier de Loire doorsnijdt het middengedeelte en vijftien departementen van Frankrijk. Hij ontspringt uit de kloven van het Massif Central en baant zich een weg door het landschap om uiteindelijk bij Nantes in zee te stromen. Het duurt enkele honderden kilometers voordat de Loir vallei met zijn grote verscheidenheid aan wijnstreken zich aandient. het gebied is glo0iend tot heuvelachtig, met hier en daar wat hogere delen. De wijngaarden zijn te vinden langs de oevers van de Loire en zijn zijrivieren en de stroken land erachter.

 

Past goed bij aperitief

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Marquis de Goulaine Crémant de Loire Brut AOC”