Marionette Jumilla Tinto

7,29 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Marionette Jumilla Tinto DO

Spanje | Jumilla

Omschrijving Marionette Jumilla Tinto DO

Marionette Jumilla Tinto is gemaakt van de druiven Monastrell 50% en Syrah 50%. Het heeft aroma`s van zwarte bessen, pruimen, chocolade en hints van vanille. In de smaak  fruitig en licht kruidig. Een krachtige wijn met uitgebalanceerde tannines. Serveren met stevige vleesgerechten, Spaanse worst, vleeswaren en gegrild.

Wijnhuis Ego

Bodegas Ego is gelegen in het hart van de Jumilla in het zuidoosten van Spanje. Het is in korte tijd uitgegroeid tot een nieuwe favorieten! De producent is eigenaar van 25 hectare aan wijngaarden die voornamelijk bestaat uit de druiven Tempranillo, Syrah en de lokale ster Monastrell, allemaal met een  relatief hoge leeftijd van de wijnstokken. Het bedrijf is opgericht door een groep van vrienden die allen een  gedeelde fascinatie hebben voor de Monastrell druif. De druiven worden gemaakt met traditionele methoden gecombineerd met de meest moderne instrumenten en technologieën.

Wijnstreek Jumilla

Jumilla ligt in het oosten van Spanje, tussen Yecla en Murcia. De wijngaarden bevinden zich op 400 – 800m hoogte. Het landschap is bergachtig en afgewisseld met  plateaus en valleien. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen bedekt met zand. De zomers zijn verzengend heet waarbij de temperatuur vaak oploopt tot 40 graden, de  zeewind zorgt soms voor wat verkoeling. De winters daarentegen zijn vaak koud met temperaturen van – 5 graden Celcius.

5% en 14 %
Past goed bij geroosterd en stoofpot

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Marionette Jumilla Tinto DO”