Marco de Pegoes Rosé

5,69 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Marco de Pegões Rosé

Portugal | Setúbal

Omschrijving Marco de Pegões Rosé

Marco de Pegões rosé is een droge, sappige, fruitige rosé met een soepele smaak en een frisse afdronk.

Wijngebied Setúbal

Het wijngebied Setúbal ligt 25 kilomter ten zuiden van Lissabon aan de rivier de Sado en tegen de heuvels van Arràbida. Het gebied is vooral bekend door een dessertwijn die gemaakt is van de druif Muscat d’alexandrie. Setúbal bestaat uit circa 10.000 ha aan wijngaarden en wordt ook wel het moeder-wijngebied van Portugal genoemd. Dit vanwege de eeuwenoude wijntraditie. Ook omdat volgens vele Portugese wijnliefhebbers in Setúbal de beste wijnen van Portugal worden gemaakt.

Geschiedenis

Setúbal is sinds 1907 een DOC. Deze appellatie slaat alleen op de versterkte muskaatwijn die hier wordt geproduceerd: Moscatel de Setúbal  en Moscatel Roxo. De regio Setúbal is altijd al een belangrijk centrum geweest voor handel en landbouw. Zout, dat hier sinds mensenheugenis wordt gewonnen, wordt gebruikt om de vis die in de zee is gevangen te conserveren. Voor de komst van de wijngaarden, domineerden de olijfbomen het landschap.

Bodem & Klimaat

De grond bestaat voornamelijk uit zand met af en toe een blok kalksteen. Het klimaat is gematigd mediterraan met gemiddeld 480 millimeter regen per jaar. De aanwezigheid van de aanhoudende zoute winden van de Atlantische Oceaan en de stromende rivieren schept een heel bijzonder klimaat.

 

 

5% en 12%
Past goed bij kaas, rundvlees en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Marco de Pegões Rosé”