Les Tannes biologosch Chardonnay

10,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Les Tannes Chardonnay Paul Mas

Frankrijk | Languedoc

Omschrijving Les Tannes Chardonnay Paul Mas

Les Tannes Chardonnay Paul Mas is een zeer elegant heldere, gele wijn, met tonen van ananas, noten, limoen, kweepeer en wat subtiel tonen van geroosterd brood en vanille. Les Tannes Chardonnay is rijk en vol, milde smaak met een goede zuurgraad en een toontje ananas in de finish. Past goed bij zeevruchten, vis, salade, wit vlees en curry.

Geschiedenis

Les Domaines Paul Mas is een zeer actief wijnbedrijf in het diepe zuiden van Frankrijk. De geschiedenis van Les Domaines Paul Mas begint in 1892, wanneer Auguste Mas een 9 hectare wijngaard bewerkt in de Midi. Zoon Raymond koopt in 1934 het Domaine de Montredon aan. Zijn twee zonen Paul en Maxime breiden dat in de jaren daarna langzaam uit naar 120 hectare. Tegenwoordig staat Jean-Claude Mas, zoon van Paul aan het hoofd van het bedrijf, dat inmiddels 170 hectare groot is.

Kwaliteit

Dynamiek en vooruitstrevendheid zijn de sleutelwoorden van dit wijnbedrijf, zonder overigens klassieke waarden uit het oog te verliezen. Voor alles geldt: kwaliteit. De wijngaard van 40 hectare is sinds 2009 biologisch gecertificeerd. De bodem is kalkrijk met kleine kiezels. De Chardonnay wijnstokken zijn 18 jaar oud.

5% en 13%
Past goed bij zeevruchten

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Les Tannes Chardonnay Paul Mas”