domaine amirault les quarterons rouge

10,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Les Quarterons Rouge 2015

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Les Quarterons Rouge 2015

Deze verleidelijke en smakelijke wijn wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze, toegeeflijke smaken en delicate frisheid. Vol van smaak met een sappige expressie van rood fruit. Deze wijn is biologisch gecertificeerd en is een pracht voorbeeld van een aangename gastronomische wijn!

Het wijnhuis

De familie Amirault is al meer dan 180 jaar gevestigd in Le Clos des Quaterons. Die 180 jaar zijn gevuld met verhalen, zielzoeken en twijfel maar ook vreugde. Gedurende bijna twee eeuwen hebben zes generaties de wijnstokken gestimuleerd en de wijnen geleid, waarbij het werk van hun voorgangers wordt voorgezet en gerespecteerd. De stempel van de voorgangers en de huidige leden van het familiebedrijf is nog altijd zichtbaar, ieder heeft zijn eigen expertise die het bedrijf naar een hoger niveau brengt. De filosofie word daarbij ook door het hele team gedeeld, namelijk biodynamische wijnbouw.

Wijnstreek – Bourgueil sur Loire

Bourgueil sur Loire ligt aan de gelijknamige rivier en Saint Nicolas de Bourgueil net ten noorden hiervan dus iets landopwaarts en grenzend aan Anjou. In de bodem vooral gravel, zand en klei dit in tegenstelling tot het nabijgelegen Saumur en Chinon. Door deze ondergrond en ligging zijn de wijnen uit Saint Nicolas altijd wat rijper, kuidiger en minder strak. De belangrijkste rode druif hier is de Cabernet Franc. De hoogte is varierend tussen de 25 en 116 meter en het produktievolume is beperkt tot maximaal 54 HL pet HA.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Les Quarterons Rouge 2015”