12,35p.st. 7,95p.st. p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Les Quarterons Blanc 2016

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Les Quarterons Blanc 2016

Dit is onze meest persoonlijke wijn. Het doet denken aan een boomgaard vol witte fruitbloesem gecombineerd met een weiland van boterbloemen. Ronde, volle wijn met een lange afdronk. Deze wijn is biologisch gecertificeerd.

Het wijnhuis

De familie Amirault is al meer dan 180 jaar gevestigd in Le Clos des Quaterons. Die 180 jaar zijn gevuld met verhalen, zielzoeken en twijfel maar ook vreugde. Gedurende bijna twee eeuwen hebben zes generaties de wijnstokken gestimuleerd en de wijnen geleid, waarbij het werk van hun voorgangers wordt voorgezet en gerespecteerd. De stempel van de voorgangers en de huidige leden van het familiebedrijf is nog altijd zichtbaar, ieder heeft zijn eigen expertise die het bedrijf naar een hoger niveau brengt. De filosofie word daarbij ook door het hele team gedeeld, namelijk biodynamische wijnbouw.

Wijnstreek – Bourgueil sur Loire

Bourgueil sur Loire ligt aan de gelijknamige rivier en Saint Nicolas de Bourgueil net ten noorden hiervan dus iets landopwaarts en grenzend aan Anjou. In de bodem vooral gravel, zand en klei dit in tegenstelling tot het nabijgelegen Saumur en Chinon. Door deze ondergrond en ligging zijn de wijnen uit Saint Nicolas altijd wat rijper, kuidiger en minder strak. De belangrijkste rode druif hier is de Cabernet Franc. De hoogte is varierend tussen de 25 en 116 meter en het produktievolume is beperkt tot maximaal 54 HL pet HA.

1 beoordeling voor Les Quarterons Blanc 2016

  1. Beoordeelt met:
    5.0

    Een mooie rijke wijn die niet snel verveeld en gemakkelijk te combineren is. Nu in de aanbieding een koopje.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *