Les Cabassières Gigondas AOP

16,99p.st. 14,44p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Les Cabassières Gigondas Côtes du Rhõne AOP

Frankrijk | Rhône

Oh oh oh ...............formidable.

Omschrijving Les Cabassières Gigondas Côtes du Rhõne AOP

Les Cabassières Gigondas Côtes du Rhõne is gemaakt van de druiven Grenache, Syrah en  Mourvèdre. Het heeft een verrukkelijke geur met aroma`s van rijp fruit, kruiden en zoethout. In de mond soepel, vol en stevig met een lange afdronk. Bewaartermijn 6 tot 8 jaar bij gebruik minimaal 1 uur van te voren openen.

Wijnhuis Louis Bernard

Wijnhuis Louis Bernard is in 1976 opgericht in de Rhône. Louis Bernard is gebaseerd op uniek concept; een alliantie tussen meer dan 40 wijnhuizen waar een ervaren sales en management team achter staat. De oenoloog en wijnmakers werken nauw samen met de wijnboeren die de druiven leveren. De wijnboeren krijgen naast een basis bedrag voor de druiven een extra premie op basis van de kwaliteit van de druiven. Op deze manier kan men bij Louis Bernard een constante hoge kwaliteit wijn produceren.

Rhônevallei

Het wijngebied Vallée du Rhône is ongeveer 200 kilometer lang. De wijnbouw langs de oevers van de Rhône tussen Vienne en Avignon is meer dan tweeduizend jaar oud. Het Rhônedal is van oudsher een uitstekende verbindingsroute. Al vroeg hebben de wijnboeren gekozen voor de gezamenlijke naam Côtes du Rhône. Deze keuze is erg belangrijk geweest voor de naamsbekendheid en voor de toekenning van de AOP Côtes du Rhône in 1937. Sindsdien is het Rhônegebied uitgegroeid tot de tweede Franse AOP-wijnstreek. In het gebied zijn ongeveer 6000 wijnbedrijven actief. 70 Procent van deze bedrijven is aangesloten bij kleine wijncoöperaties. Enkele grote coöperaties domineren echter de markt: minder dan honderd bedrijven produceren twee derde deel van de wijnen uit het gebied.

5% en 13%
Past goed bij kaas en lamsvlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Les Cabassières Gigondas Côtes du Rhõne AOP”