Leiderburg Rooi Muskadel

11,69 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Leidersburg Rooi Muskadel 2015

Zuid-Afrika | Robertson

Omschrijving Leidersburg Rooi Muskadel 2015

Leidersburg Rooi Muskadel dessertwijn is krachtig en heeft kenmerken van Tawny Port en de Muscat druif. Leiderburg Rooi Muskadel is een bijzondere dessertwijn die zich makkelijk laat combineren met kaas en zoete (ijs)desserts.

Wijnmaker Jan du Preez

In het hart van de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch, waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in de wijnindustrie, zowel lokaal als internationaal. Hij leerde dit vak onder toeziend oog van de bekende Dr. Pieter de Venter. Jan maakte wijn en deed ervaring op bij sommige van de meest beroemde wijnbedrijven ter wereld, zoals enkele toonaangevende wijnhuizen in Zuid-Afrika, de Rheingau in Duitsland en Californië in de Verenigde Staten. Inmiddels is zijn zoon Marcel ook betrokken bij het bedrijf. Door de kleinschaligheid van Leidersburg kunnen vader en zoon veel aandacht besteden aan de druiven en ervoor zorgen dat de oogst onder optimale omstandigheden plaatsvindt.

Wijngebied Robertson

Robertson is waar de druiven van de Leiderburg Rooi Muskadel vandaan komen. Het wijngebied  ligt in de Breede River Valley en is dus een ‘ward’ van de Breede River Valley regio. Het gebied is in de afgelopen jaren bekend geworden als een gebied dat topwijnen produceert. Robertson wordt ook wel de ‘vallei van wijn en rozen’ genoemd, dit omdat er langs veel wijngaarden rozen zijn aangeplant. In het gebied waren vroeger veel coöperaties actief, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer individuele wijnproducenten. Het klimaat in Robertson Valley is zeer warm en droog, waardoor irrigatie vanuit de Breederivier noodzakelijk is. De Indische Oceaan zorgt ervoor dat er ’s nachts een koele bries over de wijngaarden gaat. De bodem bestaat uit kalksteen, maar ook uit zanderige, vruchtbare bodems.

 

Past goed bij dessert en kaas

1 recensie voor Leidersburg Rooi Muskadel 2015

  1. Beoordeelt met:
    5.0
    (geverifieerde eigenaar)

    Een heerlijke zoete dessertwijn met een prachtige karamelkleur en lichte stroperigheid. Doet een beetje denken aan port.

Een recensie toevoegen