Lapilli Aglianico Beneventano

11,95p.st. 9,55p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Lapilli Aglianico Beneventano 2014

Italië | Campanië

Omschrijving Lapilli Aglianico Beneventano 2014

Lapilli Aglianico Beneventano heeft een intens robijn rode kleur. In de neus is de wijn bijzonder, zwarte bessen, kersen, rijpe pruimen en wat zoethout. De smaak is vol en intens met wat gedroogde pruimen en chocolade. De wijn past goed bij soepen, wit en rood vlees  en gerijpte kaas.

Aglianico druif

In de provincie Benevetano int de  Zuid-Italiaanse regio Campanië gedijt deze druif het beste, met name in het bergachtig gebied. Het waren de Grieken die deze vreemde druif hebben geïntroduceerd. Inmiddels is het een Italiaanse trots. Een echte Italiaan met stijl , karakter en expressie. Lapilli betekend vulkaansteentjes en die zitten dan ook volop in de bodem van het Zuid-Italiaanse bergachtige gebied.

Wijngebied Campanië

De wijnbouw in Campanië, de heuvelachtige streek rond Napels, dateert al van ver voor het begin van de jaartelling. De oude Grieken wisten de vruchtbare vulkanische grond al zeer te waarderen. Zij introduceerden druivenrassen als Greco, Aglianico en Falanghino. Ook bij de Romeinen waren de wijnen van Avellino en Vesuvius zeer geleifd, zoals in oude geschriften terug te vinden is.

 

14 %
Past goed bij kaas, rood vlees en wit vlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Lapilli Aglianico Beneventano 2014”