5,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

La réserve de D’ Artagnan rouge AOC 2015

Frankrijk | Sud-Ouest

Omschrijving La réserve de D’ Artagnan rouge AOC 2015

La réserve de D’ Artagnan rouge is een wijn van bijzonder klasse, krachtige met in de geur elementen van zwart fruit en een plezierige kruidigheid. De smaak is soepel met ronde tannines en een opvallend lange afdronk. In de streek  combineert men deze wijn vooral met gerechten van eend. Ook ook een geroosterd stuk beef of lam worden graag door deze wijn vergezeld.

Geschiedenis AOC

De AOC Saint-Mont ligt in een gebied vol typische dorpjes en historische gebouwen uit de roemruchte geschiedenis van de streek. In de regio zijn veel Romaanse kerken die de wegen naar Santiago de Compostela markeren. De abdij van Saint-Mont, waarvan de wijngaarden tegenwoordig één van de mooiste wijnen uit de AOC voortbrengen. Deze abdij werd in 1050 gesticht door Benedictijner monniken die tevens de eerste wijnstokken plantten. De oude abdij, een geweldig gebouw, is één van de meest aansprekende overblijfselen van de middeleeuwse architectuur in Gascogne.

Heuvelachtige uitlopers

Het wijngebied Saint-Mont is een heuvelachtig gebied dat overgaat in de Pyreneeën. De heuvels kijken uit over prachtige dalen, waarin de rivier Adour zich door één van de best bewaarde landschappen in Zuid-West Frankrijk slingert. Dit gebied vlakbij de Pyreneeën geeft samen met de invloed van de Atlantische oceaan een bijzonder karakter aan het klimaat in de wijngaarden. Relatief veel regen in de winter, milde vochtige lentes en hete zomers, gevolgd door zonnige herfsten. De de dag- en nachttemperatuur kennen een enorm verschil,  hierdoor kunnen de druiven perfect rijpen. Met name de lokale rassen, Tannat, de Gros Manseng en de Petit Manseng profiteren hiervan.

Dorpje Saint-Mont

Het dorpje ligt hoog op een rotsige heuvel; het wordt doorkruist door kleine steile straatjes met een groot aantal pittoreske houtomlijste huisjes die dateren uit de periode tussen de 12e en 18e eeuw. Eén van de hoogtepunten van het dorpsleven is het jaarlijkse Wijnfeest van Saint Mont, dat het laatste weekend van maart gehouden wordt. Bij dit evenement herleven het gehele dorp en zijn populatie het middeleeuwse verleden, vooral wanneer het aankomt op de “Mise en perce”, het eerste aanslaan van een vat wijn.

 

5% en 13%
Past goed bij lamsvlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La réserve de D’ Artagnan rouge AOC 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *