Kressmann Grande Réserve Sauternes 37,5 cl

11,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Kressmann Grande Réserve AC Sauternes 37,5cl 2012

Frankrijk | Bordeaux

Wilt u een onvergetelijke wijn bij uw dessert, probeer dan deze Grande Réserve Sauternes met zijn bijzondere geur.

Omschrijving Kressmann Grande Réserve AC Sauternes 37,5cl 2012

Kressmann Grande Réserve AC Sauternes heeft door zorgvuldige teelt en deskundige bereiding een gouden kleur en bijzondere geur van wilde bloemen en honing. Een unieke zachtheid en kracht van smaak maakt deze wijn onvergetelijk. Inhoud 37,5 cl.

Wijngebied Sauternes

Het wijngebied Sauternes zit opgesloten in het zuidelijke deel van de Graves. Sauternes ligt in de Bordeauxstreek. De hellingen en de heuvelruggen zijn bedekt met wijngaarden, met een totale oppervlakte van bijna 4000 hectare. De wijnen van Sauternes zijn wereld beroemd. Het klimaat is zeer gunstig, met meestal een warm najaar dat de druiven tot volle rijpheid laat komen.

Edele rotting

Dankzij de mist in de vroege ochtend heerst er in de wijngaarden een hoge vochtigheid, die de ontwikkelingen van een schimmel genaamd “Botrytis Cinerea” bevordert. De schimmel vormt een laagje op de druiven waardoor deze gaan rotten. Deze Pourrriture Noble (edele rotting ) heeft als gevolg dat de druiven gaan indrogen en het suikergehalte geconcentreerd wordt. De verschrompelde druif heeft een suikergehalte, dat tweemaal zo hoog is als bij normale rijping.

Bijzondere manier van oogsten

De manier van oogsten is heel bijzonder. Doordat niet alle druiven van een tros tegelijk door de edele rotting worden aangetast, moeten de plukkers een aantal malen de wijngaarden bezoeken om de aangetaste vruchten eruit te knippen. Dit is tijdrovend een heel kostbaar en dat allemaal voor een paar glazen kostelijke wijn per wijnstok.

Past goed bij dessert

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Kressmann Grande Réserve AC Sauternes 37,5cl 2012”