Josef Drathen Westhofener Bergkloster Spätlese

5,95p.st. 4,75p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Josef Drathen Westhofener Bergkloster Spätlese

Duitsland | Rheinhessen

Omschrijving Josef Drathen Westhofener Bergkloster Spätlese

Josef Drathen Westhofener Bergkloster Spätlese is een volle, zoete wijn met een rijk bouquet en een fruitig karakter van de druif Kerner.

Kernerdruif

De Kernerdruif  bestaat nog niet zo lang. Hij werd pas in 1929 in Duitsland gekruist uit Trollinger (ook wel: Vernatsch) en Riesling. Sinds 1969 mag er van Kerner worden gemaakt. Hij is vernoemd naar Justinus Kerner, een Duitse arts die zijn patiënten liever een glas wijn dan een pil of zalfje voorschreef en die bovendien een verdienstelijk componist van drankliederen moet zijn geweest. De Kerner werd meteen enthousiast onthaald door wijnmakers, want hij is niet snel ziek, doet niet moeilijk en – last but not least – hij geeft een grote opbrengst per hectare. Van de Kerner is bovendien prima wijn te maken. Maar vergelijk hem niet met de Riesling. Je vindt de Kerner vooral in Duitsland. Elders zijn er plukjes wijngaarden met Kerner in Italië, Zwitserland, Engeland en zelfs in Nederlandse wijngaarden schijnt hij voor te komen.

Wijnhuis Josef Drathen

De Drathen wijnmakerij is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf, waarvan de voorouders afkomstig zijn uit Nederland. De Peter Josef Drathen wijnhuis werd opgericht in 1860 met zijn huis in St. Aldegund en werd omgedoopt in 1927 als Josef Drathen wijnmakerij. 

Wijngebied Rheinhessen

Rheinhessen is de grootste wijnstreek van Duitsland gevestigd langs de Rijn. Dit gebied is een glooiend landschap in tegenstelling tot de meeste andere wijngebied in Duitsland waar de wijn vooral
op steilere hellingen wordt verbouwd. De wijnen uit dit gebied zijn wijnen gemaakt met passie en van hoge kwaliteit.

 

9,5%
Past goed bij aperitief, dessert en kaas

1 recensie voor Josef Drathen Westhofener Bergkloster Spätlese

  1. Beoordeelt met:
    4.0
    (geverifieerde eigenaar)

    Lekkere zoete volle wijn.

Een recensie toevoegen