Jardim de Luculo Bohemios Rosado

6,99p.st. 5,59p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Jardín de Lúcolo los Bohemios Rosado DO 2015

Spanje | Navarra

Omschrijving Jardín de Lúcolo los Bohemios Rosado DO 2015

Jardín de Lúcola los Bohemios Rosé is gemaakt van 100% Garnacha druiven. In de oude Garnacha wijngaarden groeien weelderig veel lelies en viooltjes. De wijn heeft aroma`s van vers exotisch rood fruit en de prettige smaak van Garnacha druiven. Heerlijk bij paella, vis of als aperitief

Wijnstreek Navarra

Navarra is met ruim 18.000 hectare een flink wijngebied in Noord-Spanje en is gelegen in een bergachtig streek tussen de Pyreneeën en de rivier de Ebro. Het gebied verdeelt men wijntechnisch in vijf streken. Die ieder hun eigen klimaat, bodemsoort, druivenrassen en wijnbereidingsmethoden hebben. De kwaliteit van de wijnen is prima, zo ook deze Lucola Los Bohemios Rosé. De hoofdstad is Pamplona . De naam van deze stad is afgeleid van Pompeiopolis , wat herinnert aan de Romeinse provincie onder Pompei. Dit was voordat het een middeleeuws Koninkrijk werd. In Navarra’s hoogtijdagen, tijdens het bewind van koning Sancho el Viejo (1005-1035) strekte het koninkrijk Navarra zich uit van Bordeaux tot Barcelona.

Gevecht met de temperatuur

De grootste uitdaging waarmee wijnboeren in Navarra te kampen hebben is dezelfde als die van hun collega’s in de rest van het land. Men kan de beste oenoloog hebben, het efficiëntste bodegapersoneel, de beste uitrusting, de recentste computers en de betrouwbaarste temperatuurcontroles. Dan toch is alles tevergeefs als de druiven 2 uur lang liggen te koken in de bak van een tractor die met 20km per uur naar de bodega (wijnhuis) rijdt. Soms hebben de druiven die in de bodega worden afgeleverd een temperatuur van tussen de 25 en 30ºC. Als de bodega de mogelijkheid heeft om de druiven nog voor het persen snel te koelen, is de kans op goede wijn nog aanwezig, maar het leed is dan meestal al geschied. De wijnboeren in Spanje kunnen nog steeds verbeteren om meer te investeren in overdekt transport. Met overdekt transport kan men de druiven op een aanvaardbare temperatuur houden.

1 recensie voor Jardín de Lúcolo los Bohemios Rosado DO 2015

  1. Beoordeelt met:
    5.0
    (geverifieerde eigenaar)

    Super lekkere rosé voor een zeer schappelijke prijs

Een recensie toevoegen