9,59 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Irmana Nero d`Avola e il Frappato 2016

Italië | Sicilië

Omschrijving Irmana Nero d`Avola e il Frappato 2016

Irmana Nero d`Avola e il Frappato heeft een intens robijnrode kleur, toch helder met lichtpaarse tinten. De aroma`s zijn fruitig met kersen en rozen. De smaak is vol, levendig en hardnekkig.

Wijngebied Sicilë

Sicilië heeft een ideaal klimaat om druiven voor wijn te verbouwen en dat gebeurt dan ook al sinds de 14e eeuw. Dit zonovergoten eiland is vol van tegenstellingen. Niet in de laatste plaats op het gebied van de wijnbouw. Grote, hypermoderne wijnbedrijven en kleine traditionele wijnboeren produceren hun wijn gebroederlijk naast elkaar. Al sinds mensenheugenis is Sicilië een van de grootste wijngebieden van het land, met eigen wijnen vol smaak.

Nero d`Avola kwaliteitsdruif

Het is met Nero d’ Avola gegaan zoals met zoveel autochtone rassen. Vroeger werd dit ras vooral gebruikt om na een warme en kortstondige vinificatie andere wijnen te versnijden. Maar pioniers als graaf Tasca d’Almerita van wijngoed Regaleali zagen in dat Nero d’ Avola, mits flink gesnoeid en goed gevinifieerd, verrassend goede resultaten kon opleveren. Intussen is de wijnwereld tot de conclusie gekomen dat Nero d’ Avola kan worden beschouwd als de nummer een van de Siciliaanse druiven.

Frappato druif

Frappato is een Siciliaanse druif die als aanvulling bij de Nero d’Avola wordt gebruikt. De Frappato is zacht van smaak en kent een laag tanninegehalte. Hij geeft redelijk mooie, aromatische wijnen. In hoofdzaak wordt de Frappato gemengd met andere blauwe druiven zoals Nero d’Avola. Hij lijkt in vele opzichten op de Pinot Noir. Vooral de tonen van kersen komen zeer duidelijk boven. De trossen zijn zeer dicht zodat men moet letten op onrijpe druiven in de kern van de tros. Komt sinds de 17e eeuw voor in Sicilia rondom Vittoria in de provincie Ragusa.
5% en 12%
Past goed bij kaas en pasta & pizza

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Irmana Nero d`Avola e il Frappato 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *