41,25 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Guy Blin-Laurent Champagne Millésime Cepages 2012

Frankrijk | Champagne

Omschrijving Guy Blin-Laurent Champagne Millésime Cepages 2012

Na het eerste jaar, wordt deze Champagne minimaal drie jaar bewaard in de wijnkelder. Millésime Cepages is een vintage Champagne die staat voor excellentie. De Champagne heeft een elegante en complexe neus. Een ronde mond, vol finesse met tonen van gekonfijt fruit en biscuit.

Het wijnhuis

Erfgenaam van familietradities, Guy Blin-Laurent werkt met zijn vrouw, Violette, hun dochter Angelique, hun neef en nicht Richard, op een wijngaard van 4 hectaren die drie communes overdekt: Chenay, Hermonville en Trigny. Trigny is een klein dorpje gelegen in het hart van de Massif de Saint- Thierry, op 10 kilometer noordwesten van Reims. Zijn land, ongeveer 200 hectaren groot, wordt gekenmerkt door zand- en kleigronden tot medio heuvels. Geschikt om de Pinot Meunier te verbouwen, wat een typische druif voor de Champagne is. Echter, de hoge heuvels van het dorp en de grotere hoeveelheid van kalksteen, zorgen ook voor de groei van Pinot Noir en Chardonnay, de twee andere druiven van de Champagne.

Wijnstreek – Champagne

Het bekende wijngebied Champagne is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk. Omringt door prachtige heuvels en wijnranken die kaarsrecht naast elkaar staan. Alleen wijnen uit deze streek mogen de naam Champagne dragen. Nederland staat op de negende plaats als het gaat om de consumptie van Champagne. Het probleem dat is ontstaan is dat de vraag groter is dan het aanbod. Dat betekend dat de wijnboeren meer geld kunnen vragen waardoor de prijs verder zal stijgen. Om dit alles in bedwang te houden wordt de streek voor het eerst in de geschiedenis uitgebreid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Guy Blin-Laurent Champagne Millésime Cepages 2012” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *