G.H. von Mumm Roter Riesling Feinherb

14,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

G.H. von Mumm Roter Riesling Feinherb

Duitsland | Rheingau

Omschrijving G.H. von Mumm Roter Riesling Feinherb

Mumm Roter Riesling heeft opvallende, fijn gemarkeerd aroma’s van zoete citrusvruchten, abrikozen, nectarines en witte bloemen. De smaak toont een evenwichtige speling tussen de zoetheid van het fijne fruit en een frisse, sappige zuurgraad. De oorspronkelijke vorm van de Riesling is anders dan zijn witte broer, dit komt door zijn rode bessen kleur. Het is een lekkere volle, krachtige wijn. Combineert uitstekend met mediterrane en Aziatische gerechten.

Wijnhuis G.H. von Mumm

Nauw verbonden met Schloss Johannisberg begon de geschiedenis van dit bedrijf in 1811 toen Gotlieb Mumm de totale oogst van Schloss Johannisberg opkocht en daarmee gigantische winsten behaalde. Schloss Johanisberg had een aantal slechte jaren achter de rug en in het jaar 1811 maakten zij de mooiste wijnen uit de 19e eeuw. Met de winst stichtte Gotlieb zijn eigen bedrijf en noemde het G.H. von Mumm, hij kocht diverse percelen wijngaard op en rond de Johannisberg.

Wijngebied Rheingau

De Rheingau is een geliefde toeristische bestemming. Oude kloosters en kastelen vormen er een harmonisch onderdeel van het wijnlandschap. Over een lengte van 120 kilometer loopt de Rheingauer Riesling Route door de mooie wijndorpen. Onderweg nodigen proeflokalen en Straußwirtschaften uit om de Rheingauer wijn te drinken, terwijl langs de weg ook cultuurhistorische bezienswaardigheden wachten. Dit mooie stukje aarde is met 3100 hectare wijngaarden beplant. Op de droge, stenige hellingen op het zuiden gedijt de Riesling bijzonder goed. Hij overleeft koude winterdagen en benut de lange rijpingsperiode voor de vorming van fijne fruitzuren en aroma’s.

11%
Past goed bij aziatisch

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “G.H. von Mumm Roter Riesling Feinherb”