Fynbosrand Chenin Blanc of Steen 2

6,19p.st. 4,95p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Fynbosrand Steen 2016

Zuid-Afrika | West-Kaap

Omschrijving Fynbosrand Steen 2016

Fynbosrand Steen is een heerlijke droge witte wijn, gemaakt van de bekende Franse druif Chenin Blanc die in Zuid-Afrika Steen wordt genoemd. Mooi uitgebalanceerd, harmonieus en elegant. Deze wijn is licht fruitig, een genot voor elke dag.

Kaap de Goede Hoop

Omgeven door de Atlantische en de Indische Oceaan en in het binnenland door bergketens beschut ligt een van de mooiste wijngebieden van de wereld, Kaap de Goede Hoop. Over een lengte van 800 kilometer liggen 118.000 hectaren aan wijngaarden verspreid. De wijngaarden bevinden zich in valleien, op hellingen en de laatste jaren zelfs op enkele honderden meters hoogte. De wijngaarden van de Kaap liggen tussen de 31 en 34 graad zuiderbreedte. Dit is op dezelfde afstand van de evenaar als de landen rond de Middellandse zee.

Wijnbouw in Zuid-Afrika

Het werk in een Zuid-Afrikaanse wijngaard verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in de Kaap. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig. Zuid-Afrika heeft erg veel kennis uit andere landen gehaald. Al in de zeventiende eeuw vestigden zich Franse Hugenoten in Paarl. Wijnstokken zijn uit de hele wereld geïmporteerd en de meeste wijnmakers hebben het vak geleerd in landen en gebieden als Frankrijk, Duitsland, Californië, Australië en Nieuw-Zeeland, vooral de jongere. De invloed van deze internationale kennis is merkbaar in de verschillende stijlen van wijnen uit Zuid-Afrika.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Fynbosrand Steen 2016”