esporao_reserva_tinto_2015

18,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Esporão Tinto Reserva 2015

Portugal | Alentejo

Esporão Tinto Reserva laat bij uitstek het rijke fruitige karakter zien dat typisch is voor de beste rode Alentejo wijnen. Een aanrader.

Omschrijving Esporão Tinto Reserva 2015

Esporão Tinto Reserva heeft een dieprode kleur. De wijn is gemaakt van de druiven Aragonês, Trincadeira, Cabernet-Sauvignon, Alicate, Bouschet en nog een klein deel andere soorten. De structuur is stevig met weelderig fruit. Het fruit is jong en crispy, de ondersteunende tannines zorgen voor bewaarpotentieel. Esporão Tinto Reserva laat bij uitstek het rijke fruitige karakter zien dat typisch is voor de beste rode Alentejo wijnen. De wijn is gedurende 12 maanden gerijpt in 70% Amerikaanse eik en 30% Franse eiken vaten. Heerlijk bij vlees, grill en oude kazen.

Wijnhuis Herdade do Esporão

In het hart van de Alentejo-regio, 180 km ten oosten van Lissabon in Reguengos de Monsaraz, ligt Herdade do Esporão. Een jong, hypermodern wijnhuis waar een jong team van wijnmakers gaat voor de allerhoogste kwaliteit wijnen. Hun lijnen ‘Esporão’ en ‘Monte Velho’ scoren keer op keer hoog in wereldwijde wijncompetities. Herdade do Esporão werd in 2011 gekozen tot wijnbedrijf van het jaar door Essência do Vinho, het gerenommeerde Portugees vakblad.

Wijngebied Alentejo

De Alentejo, ooit een uitgestrekt veld vol graan, is een groot gebied in het zuidoosten van Portugal en ligt niet ver van de Spaanse grens aan de rivier de Taag. Het gebied bestaat uit circa 13.000 ha wijngaarden. De regio is het meest bekend om zijn rode wijnen, maar met behulp van stalen tanks en temperatuurgecontroleerde gisting en opslag, lukt het de producenten ook om goede witte wijnen te maken. Het landschap is er dor, droog en rotsachtig. Men vindt er tevens de kurkeiken, olijfbomen en tarwevelden. In mei, voordat de droogte en de hitte van de zomer is toegeslagen, is de Alentejo opvallend groen en mooi. Het landschap is heuvelachtig en het zijn vaak deze hellingen die de wijngaarden hun naam geven. Die beginnen steevast altijd met Monte (“heuvel”of “berg”), in tegenstelling tot de wijnen uit het noorden van Portugal die meestal beginnen met het woord Quinta.

5% en 14 %
Past goed bij geroosterd, kaas en rundvlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Esporão Tinto Reserva 2015”