Monte Velho Branco

8,95p.st. 7,15p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Esporão Monte Velho Branco 2016

Portugal | Alentejo

Een lekkere, frisse wijn met een heldere limoenkleurige tint van de druiven Rabo de Velho, Rouperio en Perrum. In de geur tropisch fruit als mango en banaan. De smaak is fris en sappig, de afdronk is lang met een verkwikkend klein bittertje en een vleugje ziltheid.

Omschrijving Esporão Monte Velho Branco 2016

Esporão Monte Velho Branco is een lekkere, frisse wijn met een heldere limoenkleurige tint van de druiven Rabo de Velho, Rouperio en Perrum.  In de geur tropisch fruit als mango en banaan. De smaak is fris en sappig, de afdronk is lang met een verkwikkend klein bittertje en een vleugje ziltheid.

Wijnhuis Herdade do Esporão

Het wijnhuis Herdade do Esporão in Portugal  is in 1987 gebouwd door Finagra. Het is één van de meest moderne wijnhuizen van Europa. In 2011 is het dan ook gekozen tot wijnbedrijf van het jaar door Essência do Vinho, een gerenommeerd Portugees vakblad. Herdade do Esporão produceert gemiddeld zes miljoen liter wijn per jaar.

Wijngebied Alentejo

De Alentejo, ooit een uitgestrekt veld vol graan, is een groot gebied in het zuidoosten van Portugal en ligt niet ver van de Spaanse grens aan de rivier de Taag. Het gebied bestaat uit circa 13.000 ha wijngaarden. De regio is het meest bekend om zijn rode wijnen, maar met behulp van stalen tanks en temperatuurgecontroleerde gisting en opslag, lukt het de producenten ook om goede witte wijnen te maken. Het landschap is er dor, droog en rotsachtig. Men vindt er tevens de kurkeiken, olijfbomen en tarwevelden. In mei, voordat de droogte en de hitte van de zomer is toegeslagen, is de Alentejo opvallend groen en mooi. Het landschap is heuvelachtig en het zijn vaak deze hellingen die de wijngaarden hun naam geven. Die beginnen steevast altijd met Monte (“heuvel”of “berg”), in tegenstelling tot de wijnen uit het noorden van Portugal die meestal beginnen met het woord Quinta.

Past goed bij aperitief en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Esporão Monte Velho Branco 2016”