Dürnberg Kirchberg Gemischter Satz

17,39p.st. 13,85p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Dürnberg Kirchberg Gemischter Satz 2016

Oostenrijk | Weinviertel

Omschrijving Dürnberg Kirchberg Gemischter Satz 2016

Dürnberg Kirchberg Gemischter Satz is een bijzonderheid. Op de Kirchberg-wijngaard  groeien vier druivensoorten door elkaar heen. Ze worden geoogst op het moment dat de wijnmaker van Dürnberg de tijd rijp vindt. Het is dan ook een jaarlijks wisselende blend van Grüner Veltliner, Gewürztraminer en Weisburgunder. De wijn is diep fruitig en complexe aroma`s van appel, wit fruit en fijne kruiden. In de mond vol en geconcentreerd, geroosterde amandelen, een hint van rozenblaadjes, mineraal en krachtig in een lange afdronk.

Landgoed  Dürnberg

Het landgoed Dürnberg is een van de pioniers als het gaat om het ontwikkelen van een “Nieuwe Weinviertler stijl”. Wijnmaker Christoph Körner ontwikkeld namelijk met lichaam en ziel, en elk jaar blijkt opnieuw dat de meest onontdekte wijnstreek van Oostenrijk een ongelooflijk potentieel heeft. Samen met zijn partners Matthias Marchesani en Georg Klein biedt Christoph Körner een wijn, die frisheid en balans uitademt.  Terecht kunnen we zeggen dat de wijnen van Dürnberg alle deugden die men verwacht van de Oostenrijkse wijn bij elkaar brengt in perfecte vorm. Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 kmten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Het klimaat heeft hete zomers en koude winters. Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s.

Oostenrijkse wijn

De wijnbouw is een wezenlijk onderdeel van het landschap, de Oostenrijkse cultuur en kent een lange traditie. Deze gaat zelfs terug naar de tijd van de Kelten en Romeinen.
Er is vrijwel geen massaproductie maar er zijn wel veel kleinschalige familiebedrijven, die uit eigen wijngaard wijn maken. Deze bedrijven hebben oog voor elk detail en hebben hun eigen filosofie, achter elke fles wijn schuilt dan ook een verhaal. De oogst gebeurt vrijwel uitsluitend handmatig en tweederde van de producenten werkt biologisch.Het allerbelangrijkste is dat de wijnboeren ernaar streven om (natuurgetrouw) het karakter van de druif zo puur mogelijk in de wijn tot uitdrukking te brengen. (dit in tegenstelling tot andere wijnlanden)

 

 

 

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Dürnberg Kirchberg Gemischter Satz 2016”