Domaine Remy Vincent AC Sancerre

15,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine Remy Vincent AC Sancerre

Frankrijk | Loiredal, Sancerre

Deze heerlijke droge, geurige en fruitvolle wijn van de Sauvignondruiven is een echte verwenner

Omschrijving Domaine Remy Vincent AC Sancerre

Domaine Remy Vincent AC Sancerre heeft een heldere gele kleur met groene reflecties. De aroma`s zijn intens en complex met tonen van citrusvrucht, acacia, rabarber en goudsbloem. In de smaak is het een aromatische wijn met tonen van citrus, acacia en een hint van kruiden en specerijen, heel mooi in balans met een frisse afdronk. Uitstekend geschikt in combinatie met schaal- en schelpdieren, visgerechten, wit vlees, kip en halfrijpe geitenkaas.

Wijngebied Sancerre

Sancerre behoort tot de beste witte wijnen van Frankrijk. Dit kleine gebied behoort tot de Loire maar ligt feitelijk precies tussen de Loire en de Bourgogne in. Het gebied ligt op de linker rivieroever en produceert op 2.400 hectare met Sauvignondruiven , een heerlijke, droge, geurige sappige en fruitvolle wijn met een alcholpercentage van 10,5 %. De wijnstokken zijn aangeplant op heuvels met een hoogte van 330 tot 400 meter. De combinatie van een gematigd klimaat (langzame rijping van de druif), de bijzondere kalk-ondergrond en een gunstige ligging van de wijngaarden op de heuvels (optimaal aantal zonneschijn) maakt de Sancerre tot een grote wijn.

Het Loiredal

De 1012 km lange rivier de Loire doorsnijdt het middengedeelte en vijftien departementen van Frankrijk. Hij ontspringt uit de kloven van het Massif Central en baant zich een weg door het landschap om uiteindelijk bij Nantes in zee te stromen. Het duurt enkele honderden kilometers voordat de Loir vallei met zijn grote verscheidenheid aan wijnstreken zich aandient. Het gebied is glo0iend tot heuvelachtig, met hier en daar wat hogere delen. De wijngaarden zijn te vinden langs de oevers van de Loire en zijn zijrivieren en de stroken land erachter.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Domaine Remy Vincent AC Sancerre”