Domaine de Pellehout Rosé

6,89p.st. 5,51p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine de Pellehaut Rosé

Frankrijk | Cascogne

Omschrijving Domaine de Pellehaut Rosé

Domaine de Pellehaut Rosé is een prachtige, zuivere wijn met de vier druivensoorten Merlot, Tannat, Cabernet Malbec en Syrah. Heerlijke, frisse rosé met een vol karakter en impressies van aardbeien, kersen en citrusfruit in smaak.

Wijnhuis Domaine de Pellehaut

Een regio, een geschiedenis, een familie. En dat al bijna 4 eeuwen. Vandaag de dag beslaat het landgoed 550 hectare waaronder 250 hectare wijngaarden, beheerd door de broers Martin & Mathieu Beraut. Gelegen te Gers, op de hellingen van Castle Pellehaut, midden-Pyreneeën, meer dan 180 meter boven de zeespiegel, heeft de wijngaard een ideale ligging en maximale zon.
De broers zijn begaan met complementaire activiteiten (vee en granen in aanvulling op de wijngaard). Dit staat hen toe het organisch materiaal te gebruiken op de wijngaarden.

Wijnstreek Cascogne

Domaine de Pellehaut Rosé is een blend van lokale druiven en vruchten afkomstig uit de Côtes de Gascogne. Côtes de Gascogne is de streek in Frankrijk ten Noorden van de Pyreneeën.In het westen wordt de Côtes de Gascogne begrensd door les Landes, ten noorden door het departement Lot et Garonne. Deze streek staat bekend om haar productie van voornamelijk witte landwijnen. Maar ook rosé’s en smakelijke rode wijnen vinden hun oorsprong in dit gebied. Het is dan ook de grootste producent van witte Vin de Pays wijn van Frankrijk. De classificatie ‘Vin de Pays’ bestaat sinds 1968, en is bedoeld om duidelijk onderscheid te kunnen maken met de lagere Vin de table. De bodem bestaat uit alluviale grond met klei en zand. De Atlantische oceaan heeft er nog invloed, verder is de lente vrij nat en is het zonnig in de rest van het jaar.

 

1 recensie voor Domaine de Pellehaut Rosé

  1. Beoordeelt met:
    5.0

    Een mooie en heerlijke rosé!

Een recensie toevoegen