Prieuré Savigny les Beaune

17,05p.st. 11,95p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine du Prieure Savigny les Beaune Les Grands Picotins 2013

Frankrijk | Cote de Beaune, Bourgogne

Omschrijving Domaine du Prieure Savigny les Beaune Les Grands Picotins 2013

Deze wijn is bijzonder expressief en rijk. De kleur is intens robijnrood en de smaak bevat aangename hints van bloemen, fruit (aardbeien, kersen) en vanille. Deze aroma’s zijn terug te vinden in de mond, versterkt door een goede balans.

Het wijnhuis

Bij de ingang van het slaperige dorpje Savigny-les-Beaune, bevindt zich sinds 1921 het prachtige landgoed van Domaine du Prieuré. Jean-Michel trad na zijn studie in het bedrijf van zijn vader en heeft onlangs Domaine du Prieuré en zijn meesterschap overgedragen aan de derde generatie, zijn zoon Stephen Maurice. De wijnen uit de kelders van de familie uit de jaren 1960’s zijn werkelijk adembenemend, en dragen met trots de familie geschiedenis van de wijngaard.

Wijnstreek – Côte de Beaune

De Côte de Beaune is een belangrijke wijn producerende district in de Bourgogne, oost Frankrijk. Het is vernoemd naar de belangrijkste stad, Beaune – het epicentrum van de plaatselijke wijnproductie en handel. Deze wijk is bekend voor het produceren van een aantal ’s werelds duurste witte wijnen, ook is deze wijk verantwoordelijk voor een handvol top rode wijnen van de Bourgogne. Zoals het geval is voor de meeste van de Bourgogne, worden de witte wijnen gemaakt van Chardonnay en de rode wijnen van de Pinot Noir.

wijn van de maand maart 2019

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Domaine du Prieure Savigny les Beaune Les Grands Picotins 2013”