Dirupi Valtellina Superiore DOCG 2014

22,25p.st. 17,25p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Dirupi Valtellina Superiore DOCG 2014

Italië | Valtellina

Omschrijving Dirupi Valtellina Superiore DOCG 2014

Dirupi Valtellina Superiore di Dirupi is een elegante en volle rode wijn, geboren uit eeuwen-oude wijnstokken op steile hellingen, gedurende 18 maanden in vaten. Intens, warm en omhullend, ondersteund door goede frisheid en tannines.

Het wijnhuis

De twee studievrienden Davide Fasolini en Pierapaolo Di Franco zijn in 2004 zonder geld én zonder wijngaarden een, zoals ze het zelf noemen “project” begonnen. Hun doen was om op zo’n eenvoudig mogelijke manier biologische Valtellina-terroir wijnen te maken. Ze kregen voordelig bruikleen van enkele wijngaarden van oudere boeren die geen opvolger konden vinden en voordelig bruikleen van enkele kelders. Met hun passie voor wijn, respect voor de natuur en een grote dosis energie zijn ze erin geslaagd om mooie, pure en heerlijke rode wijnen te creeëren. De productie is voornamelijk lokaal en beperkt.

Wijnstreek – Valtellina

De wijnstreek Valtellina ligt in Lombardije, ten noord-oosten van het bekende Comomeer. Het Valtellina dal wordt door de Alpen beschermd tegen de koele noordenwind. De wijngaarden bevinden zich op 300-700 m hoogte. Ze zijn aangeplant op terrassen want de hellingen van de Alpen zijn steil, sommige zelfs wel 70%. Alle werkzaamheden in de wijngaarden van Valtellina moeten dan ook met de hand worden uitgevoerd.

De voornaamste druif in Valtellina is de nebbiolo (daar chiavennasca genaamd) de druif die in Piëmonte zorgt voor de prachtigste Barolo’s en Barbaresco’s. Door een andere bodemsamenstelling zijn de nebbiolo-wijnen in de Valtellina vallei lichter dan die uit Piëmonte. De tannines zijn zachter en de zuren milder.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Dirupi Valtellina Superiore DOCG 2014”