Damer de Cleve Blanc biologische wijn

7,69 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Dame de Cleve Blanc

Frankrijk | Languedoc, Roussillon

Omschrijving Dame de Cleve Blanc

Dame de Cleve Blanc heeft een heldere licht gele kleur, is fris met de geur van bloemen en citrus. In de smaak heeft Dame de Cleve Blanc witte peer en een mooie balans.

Wijnhuis Les Terriors

Jacques Frelin van het biologisch wijnhuis Les Terroirs Vivants is een pionier en specialist in het maken van wijnen van biologisch geteelde druiven. Zijn wijnhuis produceert en verkoopt meer dan 3 miljoen flessen per jaar, waarvan 90% voor de export. Hij heeft wijngaarden in de Languedoc-Roussillon, Rhône-vallei, Gascogne en Bordelais. Het wijnhuis heeft een opslagcapaciteit voor 500.000 flessen en meer dan 300.000 liter in vaten. Alle Frelin wijnen hebben een Eco-certificering, zo ook deze Dame de Cleve Blanc. Het hoofdkantoor van Les Terroirs Vivants is gevestigd in het Domaine de Caylus; een uitzonderlijke locatie in de buurt van Beziers, in het hart van de Languedoc. Het bedrijf heeft zijn aanbod biologische wijnen met een duidelijke boodschap. De wijn is onderverdeeld in drie reeksen: natuurlijk “Sympathiek”, natuurlijk ”Typisch” en natuurlijk ”Uitbundig”.

Wijnreeksen

Voor de reeks ”Sympathiek”, worden de percelen van de wijngaarden geselecteerd door Terroirs Vivants en beoordeeld naar het potentieel in expressiviteit van het fruit. Het gaat hierom het aanplanten tot aan de vinificatie (maken van de wijn), met als doel een levendige wijn die”Sympathiek” of vriendelijk is. Met andere woorden, aangepast aan de wensen van de klant voor een gezonde en plezierige wijn tegen betaalbare prijzen. In de ”Typische” reeks gaat het om wijnen die een weerspiegeling zijn van de beste kwaliteitsbenaming, terroir (omgevingfactoren), fruit en oorsprong. Dit zijn authentieke wijnen! De ”Uitbundige” reeks zijn de première (eerste/de beste) wijnen geproduceerd door Frelin. De wijngaard en cuvées (wijnjaren) zijn geselecteerd op hun expressie en terroir, het zijn uitzonderlijk rijke, intense wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Dame de Cleve Blanc”