Podere Castellinuzza Chianti Classico Riserva
Podere Castellinuzza Chianti Classico Riserva

25,35p.st. 20,25p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Chianti Riserva Podere Castellinuzza di Paolo Coccia 2012

Italië | Toscane

Omschrijving Chianti Riserva Podere Castellinuzza di Paolo Coccia 2012

Een prachtige heldere robijnrode wijn met een goede intensiteit. Intense wijn, met hints van rode vruchten en bloemen, kersen, frambozen en tabak. Fris en harmonieus in de mond.

Het wijnhuis

Castellinuzza is een interessante oude plek in het midden van de Chianti Classico, vernoemd naar een klein familie bedrijf dat in de jaren zestig is opgezet door een simpele man vol wilskracht en passie. De boerderij heeft 3,5 hectaren aan wijngaarden en olijfbomen, gelegen in een prachtig heuvelachtig gebied waar de wijngaarden zich aanpassen aan kleuren van het seizoen. Kwaliteit, liefde voor eenvoud en respect voor het leven zijn de belangrijkste drijfveren achter elke beslissing voor de eigenaren van Castellinuzza.

De productie wordt met liefde en zorg in de gaten gehouden door de eigenaar, Paolo Coccia en zijn familie. Luisa, zijn vrouw, is een belangrijke hulp bij het runnen van deze business en zijn drie dochters Antonella, Serena en Martina staan altijd klaar om in het bedrijf helpen.

Wijnstreek – Chianti Classico

Het gebied van de Chianti Classico omvat naast de oorspronkelijke gebieden ook de aangrenzende gemeenten Greve, San Casciano, Barberino Val d’Elsa en Castelnuovo Berardenga. Het gebied meet van het noorden naar het zuiden 160 kilometer en is daarmee groter dan de Franse wijnstreek Bordeaux. In de Chianti Classico is Sangiovese de basisdruif. Deze wordt traditioneel aangevuld met kleine hoeveelheden Canaiolo, Colorino en Mammolo. De Chianti wijnen hebben veel zuur en een hoge gehalte tannine. Daarnaast is de grond- en kersensmaak van de Sangiovese druiven goed te herkennen. Door het hoge gehalte zuur en tannine is de wijn in veel gevallen lang houdbaar.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Chianti Riserva Podere Castellinuzza di Paolo Coccia 2012”