Château Tour Prinac Medoc Cru Bourgeois

14,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Château Tour Prignac Medoc AOP

Frankrijk | Bordeaux

Omschrijving Château Tour Prignac Medoc AOP

Chateau Tour Prignac Medoc AOP Cru Bourgeois heeft een  robijnrode kleur. De geur is mooie intens, met vanille, een vleugje paprika, cassis en bramen. Chateau Tour Prignac heeft rijpe taninnes en levendige zuren van de Cabernet Sauvignon met Merlot en daarnaast kleine percentages Cabernet Franc en Malbec. Deze wijn heeft een grote diepte en structuur, puur en verleidelijk. Gouden medaille te Brussel in het jaar 2014.

Château Tour Prignac

De Cru Bourgeois van Château Tour Prignac is bedoeld als een wijn die is gemaakt in de geest van de beste wijnen uit de Médoc. Daarom is gekozen voor een basis van vooral Cabernet Sauvignon, 70% in totaal. Voor deze bijzondere wijn worden alleen druiven gebruikt van de beste percelen op de mooiste hellingen. Door een rijping op eikenhouten vaten -80% is nieuw- krijgt de wijn een bijzondere complexiteit en een fraai, afgerond karakter, met dat karakteristieke vleugje vanille. Yannick Gay heeft hier sinds 1979 de dagelijkse leiding. Hij wordt bij het wijnmaken sinds 2008 bijgestaan door Eric Boissenot. Hij is een echte autoriteit, die ook adviezen geeft aan grote namen in de streek.

Médoc

De Médoc ligt ten noorden van de stad Bordeaux op de linker oever van de Gironde. Het is dé klassieke streek voor bijzondere rode wijnen. Château Tour Prignac ligt in de Médoc, bij het plaatsje Prignac-en-Médoc. Het ontleent zijn naam aan de torens die het gebouw sieren. Het wijngoed bestaat sinds de zestiende eeuw en het Château zelf werd gebouwd in 1856. In 1935 werd het verkocht aan een Spaanse generaal waarna er een tijd weinig gebeurde op dit domein, zodat het behoorlijk in verval raakte. Tot in 1973 de familie Castel het château overnam. Zij startte, zoals gebruikelijk, met een grootscheepse modernisering en renovatie. Deze renovatie is afgerond in 2003. Er waren veel jaren voor nodig om de wijngaarden helemaal te herplanten met het oog op het maken van kwaliteitswijnen. Veel druiven stonden aangeplant op de verkeerde plek, zodat rooien en herplanten de enige optie was. De plantdichtheid werd op het hele domein op 72000 stokken per hectare gebracht. Nu de nieuwe aanplant volledig is voltooid, is La Tour Prignac, met 147 hectare wijngaarden, een van de grootste bezittingen in de Médoc. En laat het zien dat ook hier in de Médoc zeer fraaie wijnen kunnen worden gemaakt.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Château Tour Prignac Medoc AOP”