chateau Saint Pierre 2012

58,46p.st. 49,69p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Chateau Saint Pierre 2012

Frankrijk | Bordeaux

Omschrijving Chateau Saint Pierre 2012

Chateau Saint Pierre 2012 is elegant, donker, intens violetkleurig gewaad. Een complexe neus van zwart fruit. In de mond onthult de wijn een evenwichtige structuur met zijdezacht, romig, harmonieus  smaken. Bij Chateau Saint Pierre 2012 zijn de tannines zijn subtiel en elegant en bieden fijne persistentie met een volle afdronk.

Chateau Saint Pierre

Het landgoed werd in de 17e eeuw aangelegd, hoewel een aantal legaten er vervolgens toe leidde dat het werd opgesplitst en verspreid. Door een combinatie van geluk en vasthoudendheid kon Henri Martin in 1982 het landgoed weer samenbrengen zoals het was in 1855, het jaar van de beroemde classificatie.

Sindsdien is Saint-Pierre dankzij de investeringen van de eigenaars door iedereen erkend als een perfecte vertegenwoordiger van de Grands Crus Classés van de prestigieuze Saint-Julien-benaming.

Een wijngaard van 17 hectare, met een gemiddelde wijnstok leeftijd van 50 jaar, gelegen in het midden van de gemeente Beychevelle op een bodem van Gunzian grind bedekt met een laag klei en zand.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Chateau Saint Pierre 2012”