65,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Meursault de Château Meursault Chardonnay AC 2013

Frankrijk | Bourgogne

Deze Meursault du Château heeft een zuivere, open neus van citrusfruit, noten, boter en koffie. De smaak is zacht en licht vettig in de mond met een lange afdronk.

Omschrijving Meursault de Château Meursault Chardonnay AC 2013

Meursault de Château Meursault du Château Chardonnay is zuiver en elegant. Deze Meursault du Château heeft een zuivere, open neus van citrusfruit, noten, boter en koffie. De smaak is zacht en licht vettig in de mond met een lange afdronk.

Mooiste landgoed

Het prachtige kasteel van Château de Meursault dateert uit de 11de  eeuw en is vergroot in de 19de eeuw door de familie Serre. Niet alleen de uitbreiding van het kasteel vond plaats, ook in de wijngaarden werden grote veranderingen doorgevoerd. Vanaf 1973 is het domein van Château de Meursault eigendom van André Boisseaux, oprichter van de Patriarche/Kriter groep, en renoveerde het kasteel. Vandaag de dag is het domein van Château de Meursault het grootste, maar zeker ook mooiste landgoed van de Bourgogne.

Wijngaarden

Het domein van Château de Meursault bezit 60 ha wijngaard, allemaal in de Côtes de Beaune. Deze 60 ha zijn een compositie van 100 verschillende wijngaarden, alle gelegen in een straal van 10 km rondom het kasteel. Deze wijngaarden variëren van slechts 1.000 m2 tot 8 ha groot. De prachtige wijnen van Château de Meursault zijn allen juweeltjes uit de verschillende dorpen van de Côtes de Beaune, waaronder wijnen van de meest befaamde wijngaarden uit de Bourgogne als Meursault Charmes, Beaune Clos du Roi en Savigny les Peuillets. Darnaast worden regionale en gemeente appelaties geproduceerd als Meursault, Savigny en Aloxe Corton.

13%
Past goed bij gevogelte en vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meursault de Château Meursault Chardonnay AC 2013” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *