Château Dereszla Tokaij Furmint

8,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Château Dereszla Tokaji Furmint

Oost-Europa | Hongarije

Hongaarse wijnen zijn bij ons minder bekend, toch zal de smaak en de frisheid van deze wijn u aanspreken. Een bijzondere wijn die de moeite waard is om gedronken te worden.

Omschrijving Château Dereszla Tokaji Furmint

Château Dereszla Tokaji Furmint is gemaakt van de druiven Furmint 85% en Hárslevelú 15 %. De wijn heeft een strogele kleur met appel en vanille tonen. Een relatief hoge zuurgraad en een hoog extract zorgt er voor dat de kwaliteit voor jaren behouden is.

Wijngebied Tokaj Hegyalja

Tokaj komt uit het Hongaars-Slowaakse wijngebied Tokaj Hegyalja. Het bijzondere van de wijnstreek van Tokaj Hegyalja hangt samen met de berg. De bodem bestaat uit een opeenhoping van vulkaanresten en löss, terwijl de rivieren Bodrog en Tisza met de zon er voor zorgen, dat de hellingen voldoende vocht en warmte krijgen. De herfst is hier zeer lang en droog. De Tokajerwijnen, die allen wit zijn, zijn beroemd. De eenvoudigste druif is de Furmint, die in 70% van alle Tokajerwijnen zit.

Recente wijngeschiedenis

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog omvatten de wijngaarden ruim 300.000 hectare, nu is hier nog een derde deel van over. Tijdens de overheersing na de Tweede Wereldoorlog door de voormalige Sovjet Unie was de wijnbouw voor een groot gedeelte in handen van de staat. Goedkope massawijnen werden het meest geproduceerd. Nu hHongarije zijn vrijheid heeft herkregen zijn de wijngaarden geprivatiseerd en doet de moderne wijntechniek zijn intrede.

Wijngebieden en klimaat

Hongarije is door de overheid onderverdeeld in 22 wijnbouwgebieden. Geografisch gezien kunnen deze wijnbouwgebieden in vier grote delen worden opgesplitst: De Hongaarse Hoogvlakte, Hoog-Hongerije, Zuid-Transdanubië en Noor-Transdanubië. De winters  kunnen zeer koud zijn met soms temperaturen van min 30°. In het voorjaar valt er voldoende regen en in de zomer kan de temperatuur oplopen  tot boven de 40°. De herfst heeft voldoende zonuren om de druiven te laten rijpen.

w

 

5% en 12%
Past goed bij vis en zeevruchten

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Château Dereszla Tokaji Furmint”