Château de Champteloup Coteaux du Lyon

9,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Château de Champteloup Coteaux du Layon AOC 2016

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Château de Champteloup Coteaux du Layon AOC 2016

Château de Champteloup Coteaux du Layon is in de kleur goudgeel. Het heeft in de neus intens complexe aroma’ s van honing en citrusvruchten. In de mond is het een mooie ronde wijn met een evenwichtige en lange afdronk. Château de Champteloup Coteaux du Layon is een heerlijke gematigd zoete dessertwijn , een prima aperitief of bij blauwe kazen.

Edele rotting

Deze Côteaux du Layon is gemaakt van 100% Chenin Blanc. De druiven worden later geoogst en hebben deels edele rotting (botrytis) ondergaan. Omdat de nachten in het najaar kouder worden verdampt het warme water van het riviertje de ‘Layon’. Dit zorgt voor de nodige mist in het najaar met als gevolg ook een condenslaag op de schil van de druiven. Zodra de mist is  verdreven door de opkomende zon, kan het in het najaar nog flink warm worden. Deze warmte zorgt voor de edele rotting.

Coteaux du Layon

Coteaux du Layon is een Appellation d’origine Contrôlée (AOC = kwaliteits aanduiding) voor zoete witte wijn in de Loire-vallei. Coteaux du Layon is gelegen in de regio Anjou, langs de rivier de Layon, een zijrivier van de rivier de Loire. Zes van dorpen (gemeenten), mogen de naam Coteaux du Layon toe te voegen aan hun wijn. De beste wijngaarden zijn over het algemeen gelegen aan de noordelijke oevers van de Layon, waar de hellingen naar het zuiden zijn gericht voor voldoende zon. Coteaux du Layon beslaat ongeveer 1.400 hectare.

 

 

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Château de Champteloup Coteaux du Layon AOC 2016”