Chablis Château de Chemilly is

16,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Chablis Château de Chemilly

Frankrijk | Bourgogne

Omschrijving Chablis Château de Chemilly

Chablis Château de Chemilly is helder en lichtgeel van kleur. In de neus complex met bloemige aroma’s en wat gerookte tonen. In de mond mineralig, bloemig. Lekker bij schaal- en schelpdieren, vis en in de klassieke combinatie met oesters.

Château de Chemilly

Château de Chemilly is een familiebedrijf dat in 1973 is opgericht door Jean Pierre en Philippe Vilain. De Vilain familie is ooit gestart met een kleine wijngaard, inmiddels heeft men wijngaarden in verschillende delen van Chablis. Op dit moment heeft men 26 hectare aan wijngaarden en tegenwoordig zijn het Loïe en Yannick Vilian, hun zonen die de wijngaarden beheren. Met respect voor de traditie en milieu in combinatie met de modernste vinificatie technieken maken zij inmiddels prachtige wijnen. Deze wijnen presteren perfect in de diverse delen van de Chablis.

Wijnstreek Chablis

Het gebied ligt dichter bij de Champagne dan bij de noordzijde van de Côte d’Or. Toch behoort Chablis tot de Bourgogne. Rond 1490 veroverde de hertog van Bourgondië deze streek en deelde het in bij het wijngebied Bourgogne. Het klimaat is guur, nat en koud. De wijngaarden in de Chablis hebben in het voorjaar regelmatig te maken met nachtvorst. Deze wordt effectief bestreden met kacheltjes die op verschillende plaatsen in de wijngaarden worden aangestoken. Daarnaast laten sproei-installaties een fijne waternevel op de wijnstok neerdalen, de waternevel bevriest en vormt een beschermend laagje om de bloemen van de plant. Chablis wijnen worden gemaakt in een stijl die nogal verschilt van elders geproduceerde wijnen in Bourgogne. Ze zijn droger en frisser, in plaats van meer gewichtig, en rijk van smaak.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Chablis Château de Chemilly”