Cesari Essere Soave DOC

6,25p.st. 4,99p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Cesari Essere Soave DOC

Italië | Soave

Omschrijving Cesari Essere Soave DOC

Cesari Essere Soave is mooie soepele witte wijn, met een groengeel glanzende kleur en een subtiel bouquet van citrus en meloen. De smaak is fris fruitig met een licht amandelbittertje met een fluwelige afdronk.

Familie Cesari

Het bedrijf Cesari werd in 1935 opgericht door Gerardo Cesari. Inmiddels wordt Cesari geleid door de 3e en 4e generatie. Cesari maakt wijnen van druiven die afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Maar druiven afkomstig van wijnboeren waar het familiebedrijf al heel lang een contract mee heeft. Bij het bedrijf nauw betrokken medewerkers begeleiden het hele groeiproces en de  vinificatie. Door de jarenlange inspanningen van de Cesari familie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van toonaangevende wijnhuizen in de provincie Verona. De wijnen van Cesari worden inmiddels geëxporteerd naar meer dan 40 landen.

Wijnstreek Soave

De 6000 hectare wijngaarden, die de witte Soavewijnen voortbrengen, liggen tussen Soave en Monteforto, 25 km ten oosten van Verona. De wijnen worden gemaakt van de druivenrassen Garganega en Trebbiano. De gewone Soave met en opbrengst van 98 hl per ha is een lichte droge, frisse wijn  met een amandel bittertje. Verder bestaan er Classicowijnen, die uit de oorspronkelijk noordelijke  wijnregio van de Soave komen. De DOCG Soave Superiore heeft een alchoholpercentage  van tenminste 12 % en wordt gekenmerkt door een ronde en intense smaak, met een bittertje in de afdronk.

Past goed bij salades en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Cesari Essere Soave DOC”