Cesare Pavese Vallebelbo Barbaresco DOCG

14,59 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Cesare Pavese Vallebelbo Barbaresco DOCG

Italië | Piemonte

Omschrijving Cesare Pavese Vallebelbo Barbaresco DOCG

Cesare Pavese Vallebelbo Barbaresco ontwikkelt zich in een aantal jaren tot een dieprode elegante rode wijn met een fraai bouquet. Vol geurig fruit als braambes, kers en pruim met wat kaneel. In de mond zwart fruit, droge specerijen, teer, sigaar, leder en rozen. Een zachte ronde mond vullende afdronk. Serveren met gegrild – en stoofvlees, wild en harde kazen.

Het dorpje Barbaresco

In de 19e eeuw, ongeveer gelijktijdig met de naamgeving van wijn naar het dorpje Barolo gaf men de naam van het dorp Barbaresco aan een wijn die voor 100% van Nebbiolo druiven werd gemaakt. De iets andere geschiedenis, samen met het verschil in ligging en regelgeving maken dat Barolo en Barbaresco toch totaal andere wijnen zijn, ondanks talloze overeenkomsten. Zo ligt ook Barbaresco op de oevers van de rivier Tanaro, maar dan wel ten noordoosten van Alba. De wijnen hebben iets minder tannines dan Barolo, maar bezitten nog steeds ruim voldoende zuren en tannines die ervoor zorgen dat dit echte leeftijd-waardige wijnen zijn.

Geduld

De Nebbiolo druif bevat een zeer hoog tannine gehalte. De meeste wijnen die hiervan gemaakt worden (Barolo en Barbaresco) lang moeten rijpen voordat ze goed te drinken zijn. Terwijl de wijn meestal al na een jaar of 5 als op dronk omschreven wordt is het beter om wijnen gemaakt van de Nebbiolo druif pas na een jaar of 10 te drinken, mits de wijn goed bewaard is natuurlijk.

Past goed bij kaas en wild

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Cesare Pavese Vallebelbo Barbaresco DOCG”