Castello Vicchiomaggio Vigna La Prima Chianti Classico DOCG

36,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Castello Vicchiomaggio Vigna La Prima Chianti Classico Gran Selezione DOCG

Italië | Toscane

Omschrijving Castello Vicchiomaggio Vigna La Prima Chianti Classico Gran Selezione DOCG

Castello Vicchiomaggio Vigna La Prima Chianti Classico Gran Selezione DOCG is een elegante stijlvolle wijn. Aantrekkelijke aroma’s van viooltjes, geparfumeerde bessen en een vleugje van sandelhout. Deze Castello Vicchiomaggio heeft een bruisende smaak van rijpe, zwarte kersen en cranberry,  accenten van witte peper, geroosterd eiken en kaneel. De wijn is mooi in balans, met stevige tannines en frisse zuren. Drinken 2015-2025.

Producent John Matta

Een hele mond vol, deze Castello Vicchiomaggio Vigna La Prima Chianti Classico Gran Selezione. Producent John Matta van het wijnhuis Castello di Vicchiomaggio is van een nieuwe generatie wijnmakers. Hij mag zich sinds enige jaren tot de top van de Toscaanse wijnmakers rekenen. De Chianti Classico La Prima Rerserva van dit huis wist een prijs in de wacht te slepen en verkozen  tot beste DOCG-wijn van heel Italië. Dit zegt dan genoeg over de kwaliteit van het huis.

Geschiedenis

In 1964 werd de Vicchiomaggio gekocht door Frederico Matta. Het landgoed was in zeer slechte staat, maar een grondige herbeplanting zette de Vicchiomaggio terug onder de elite van de Chianti landgoederen. Frederico`s zoon, John Matta is sinds 1982 samen met zijn vrouw Paola de kwaliteit van de wijnen constant aan het verbeteren. Het kasteel ligt op de strategische route tussen Florence en Sienna. Het complete kasteel is in een zodanig goede staat dat het geclassificeerd is als Nationaal Monument. De wijngaarden die rondom het kasteel liggen zijn verdeeld in verschillende kwaliteiten. Er wordt rekening gehouden met de samenstelling van de grond en aanplant van de verschillende druivenrassen.

5% en 13%
Past goed bij kaas en rundvlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Castello Vicchiomaggio Vigna La Prima Chianti Classico Gran Selezione DOCG”