Cannonau Di Sardegna Olianas DOC

14,25 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Cannonau di Sardegna Olianas DOC

Italië | Sardinië

Omschrijving Cannonau di Sardegna Olianas DOC

Cannonau di Sardegna Olianas heeft een robijnrode kleur van de druiven Cannonau 95% en Tintillu 5%. De Cannonau druif is van oorsprong de Granchedruif uit Spanje. Deze wijn heeft aroma`s van rode vruchten, bramen en abrikozen. In de neus, kruidig, expressief en warm. De smaak is harmonieus, fluweelzacht, met pruimen en op het eind ietsje eikensmaak. De afdronk is lang.

Wijnhuis Olianas

De wijnboerderij Olianas werd opgericht in 2000 en is gevestigd in Gergei, op Sardinië, het familiebedrijf heeft hier wijngaarden sinds het begin van de twintigste eeuw. De missie van de familie is het creëren van een modern product in een oude en ongerepte omgeving. Met als doel het verspreiden van de Sardijnse cultuur in Italië en wereldwijd en dit via het maken van wijnen met een hoge kwaliteit.

Wijnstreek Sardinië

Het eiland Sardinië bezit een prachtige, ongerepte natuur. Wie van rust en stilte houdt komt op Sardinië volop aan zijn trekken. Sardijnse wijnbouw heeft vooral de laatste tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat is te danken aan investeringen in nieuwe technieken en installaties. Al deze inspanningen hebben geleid tot een kwaliteitsverbetering van de wijnen met als gevolg de DOC status, de aanduiding voor gegarandeerde herkomstbenaming. Bodem en klimaat zijn niet altijd gunstig voor de wijnbouw. Een arme bodem droogte en gebrek aan regen kunnen voor de nodige problemen zorgen. Wel gunstig zijn de vele zonuren en de droge wind.

Geschiedenis

De wijnbouw dateert van de 8e eeuw voor Christus. Het waren de Feniciërs die de eerste wijngaarden aanlegden. Na dit volk zijn er nog vele andere volkeren gekomen, ieder met hun eigen invloed op het eiland. Vooral de Spaanse veroveraars waren van belang voor de ontwikkeling van de wijnbouw. De Spanjaarden bleven tot het begin van de 18e eeuw, wat een verklaring vormt voor de vele aanwezige, oorspronkelijke druivenrassen. Wijnbouw vinden we veel in het zuiden en zuidwesten.

 

5% en 13%
Past goed bij pasta & pizza en wit vlees

2 recensies voor Cannonau di Sardegna Olianas DOC

 1. Beoordeelt met:
  5.0

  Beste mensen,

  Ik heb 1keer een fles wijn gedronken cannonau di sardegna olianas, en dat vond ik geweldig lekker, ik zou graag willen weten waar ik deze wijn kan kopen in groningen.

 2. Beoordeelt met:
  5.0

  Een heerlijke wijn.

Een recensie toevoegen