Candido Cassio Dione DOC 6 + 6

335,88p.st. 167,94p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering altijd gratis levering
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Candido Cassio Dione Primitivo di Manduria Riserva DOC 6 + 6

Italië | Puglia

Omschrijving Candido Cassio Dione Primitivo di Manduria Riserva DOC 6 + 6

U betaald 6 en ontvangt 12 flessen, normale prijs € 27,99 nu € 13,99 per fles. Uw voordeel maar liefst € 167,94. De Candido Cassio Dione Primitivo di Manduria Riserva DOC kunt u ook apart bestellen.

Candido Cassio Dione Primitivo di Manduria Riserva DOC is een topwijn uit de streek Puglia. De wijn heeft een intense rode kleur met oranje reflecties. Het heeft een groot boeket van rood vruchtvlees met kruidige tonen. De wijn is zacht en vol.

Wijnhuis Candido

In 1929 produceerde Francesco Candido zijn eerste kwalitatieve wijn in een regio waar de tijd alleen bulkwijnen belangrijk waren. Zijn zeer vooruitstrevende stijl van toen is de basis waarop het bedrijf nu nog zijn wijnen maakt. De 3e generatie van de Candido familie wordt gevormd door Alessandro  en Giacomo. De broers bewerken het land met respect voor de natuur en schuwen moderne technieken niet. Door deze mooie mix van oud en nieuw staan hun wijnen in een groot gedeelte van de wereld synoniem voor betaalbare klasse uit Puglia. Hieronder valt ook de Cassio Dione Primitivo di Manduria Riserva DOC.

Wijnstreek Puglia

Puglia bevindt zich in het uiterste zuiden van Italië, in de hiel. Het is een langwerpige smalle regio die zich uitstrekt over 400km lengte van noordwest naar zuidoost. Het klimaat is mediterraan met zeer warme droge zomers en zachte, redelijk vochtige winters. Men vindt wijngaarden in het ganse gebied over een totaal van meer dan 100.000 ha. Puglia wordt ongetwijfeld op korte termijn een van ’s werelds meest interessante wijngebieden. Het wordt nu al beschouwd als de meest ‘sexy’ wijnstreek van Italië.

 

15%
Past goed bij geroosterd, kaas en lamsvlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Candido Cassio Dione Primitivo di Manduria Riserva DOC 6 + 6”