Calamino Brut Di Cava

8,89p.st. 7,05p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Calamino Brut Cava

Spanje | Catelonië

Lekker als binnenkomer of aperitief!

Omschrijving Calamino Brut Cava

Calamino Brut Cava is een mooie droge Spaanse mousserende wijn. De wijn is fris en harmonieus met appel en toast smaken, intens droog: om van te watertanden. Calamino Brut Cava is een uitstekende binnenkomer.

Cava

In 1872 werd de eerste fles Cava geproduceerd door José Raventos, eigenaar van het tegenwoordige wijnhuis Cordornìu. Hij zag in Frankrijk hoe populair Champagne was en dacht: ‘Dat kunnen wij ook’. Er bestaan drie soorten Cava; brut nature, brut en sec. Brut nature heeft de minste hoeveelheid suiker. Mousserende wijnen uit het hele land moeten voldoen aan de Denominación de Origen Cava. Veel van deze wijnen worden gemaakt in Catelonië (95%). De druivenrassen die gebruikt worden zijn: viura, parelleda, xarel-lo en wat chardonnay. Voor Cava Rosé zijn de voorgeschreven rassen de granache, pinot noir en monastrell.

Catelonië

Deze streek in het noordoosten van Spanje grenst noordelijk aan de Pyreneeën en aan de oostkant aan de Middellandse Zee met als belangrijkste stad barcalona. Aan de kust liggen de wijngaarden tot 200 meter hoog. Landinwaarts staan de stokken in rivierdalen, maar ook op terrassen tot wel 800 meter hoog. Aan de kust heerst een Middellandse Zeeklimaat, landinwaarts wordt het droger met meer landklimaatinvloeden. In de zomer koelen de zeewinden de wijngaarden af. Belangrijke wijngebieden waar men mousserende wijn maakt zijn ten zuiden van Andorra ,Costers del Segre, Conca de Barberà ten westen van Penedès en Tarragona en Penedès het grote kustgebied tussen Barcalona en Tarragona

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Calamino Brut Cava”