BPHR_Baron_Henri_Medoc_185x600

24,42p.st. 20,76p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

BPHR Baron Henri Médoc

Frankrijk | Bordeaux

Omschrijving BPHR Baron Henri Médoc

Les Cuvées Barons et Baronnes is een serie met wijnen die allen de naam van een van de baronnen of baronessen dragen. De wijn Baron Henri Médoc heeft een Ruby rode kleur met paarse tinten en een neus van bessen, zoethout en vanille. In de mond komen expressieve smaken van fruit vrij, gecombineerd met tannines. De wijn heeft een gestructureerde finish met een lange afdronk.

De Baron Henri wordt middels traditionele technieken geproduceerd. De druiven worden met de hand geoogst en in kratten van 10 kilo vervoerd naar het wijnhuis. Hier worden de druiven ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De gisting vindt plaats in edelstaal bij hoge temperatuur. De duur van de gisting wordt bepaald door een dagelijkse keuring van de verschillende gistingsvaten. In de regel hanteert men een lange gistingsperiode om een goede uitgebalanceerde tannine structuur te kunnen garanderen. Voor de assemblage ondergaat de wijn een malolactische gisting, waarna de wijn gedurende zes maanden rijpt in vaten.

Een goede combinatie met lam en konijn.

Baron Philippe de Rothschil (BPHR)

Sinds zijn oprichting in 1933 is Baron Philippe de Rothschild SA gevestigd in Bordeaux. Dit gerenommeerde wijnhuis bezit naast zijn prestigieuze wijngaarden in de Medoc, eveneens velerlei percelen in Chili en Californië. Het is de ambitie van Baron Philippe de Rotschild SA om ’s werelds beste wijnen te produceren, elk in zijn eigen categorie. De wijnen van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild, zijn net zo goed een kunstwerk als een product van technische ervaring. De druiven worden geselecteerd en gekocht van wijnboeren die reeds jaren trouwe partners zijn. Deze druiven worden gevinifieerd, geassembleerd en opgevoed door oenologen van de eigen wijnmakerij. Door de combinatie van traditionele wetenschap, ervaren medewerkers en de modernste technologie vormt Rothschild met vakbekwaamheid en toewijding de gaven van de natuur om tot ware kunstwerken en bronnen van genoegen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “BPHR Baron Henri Médoc”