BPHR_Baron_Carl_Saint_Emilion_185x600

26,05p.st. 22,14p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

BPHR Baron Carl Saint-Émilion

Frankrijk | Bordeaux

Omschrijving BPHR Baron Carl Saint-Émilion

De Baron Carl wordt middels traditionele technieken geproduceerd. De druiven worden met de hand geoogst om worden vervolgens ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De gisting vindt plaats in edelstaal bij hoge temperatuur. Men hanteert een lange gistingsperiode om een goede tannine structuur te kunnen garanderen. Voor de assemblage ondergaat de wijn een malolactische gisting, waarna de wijn gedurende zes maanden rijpt in vaten. Eenmaal op fles rijpt de fles meerdere jaren in de kelders van Rothschild.

De wijn Baron Carl Saint-Émilion heeft een diep rode kleur met paarse tinten. De wijn heeft een aantrekkelijke maar complexe neus met aardse tonen en subtiele hinten van eikenhout, kersen, munt en pruimen. Ronde tannines, vol en harmonieus met tal van fruit tonen en een expressieve afdronk.

Een goede combinatie met steak, fazant, edel wild of lam.

Baron Philippe de Rothschil (BPHR)

Sinds zijn oprichting in 1933 is Baron Philippe de Rothschild SA gevestigd in Bordeaux. Dit gerenommeerde wijnhuis bezit naast zijn prestigieuze wijngaarden in de Medoc, eveneens velerlei percelen in Chili en Californië. Het is de ambitie van Baron Philippe de Rotschild SA om ’s werelds beste wijnen te produceren, elk in zijn eigen categorie. De wijnen van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild, zijn net zo goed een kunstwerk als een product van technische ervaring. De druiven worden geselecteerd en gekocht van wijnboeren die reeds jaren trouwe partners zijn. Deze druiven worden gevinifieerd, geassembleerd en opgevoed door oenologen van de eigen wijnmakerij. Door de combinatie van traditionele wetenschap, ervaren medewerkers en de modernste technologie vormt Rothschild met vakbekwaamheid en toewijding de gaven van de natuur om tot ware kunstwerken en bronnen van genoegen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “BPHR Baron Carl Saint-Émilion”