Bottega Prosecco Spumante

10,79 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bottega Prosecco Spumante DOC

Italië | Veneto

Omschrijving Bottega Prosecco Spumante DOC

Bottega Prosecco Spumanteis prachtige mousserende wijn van het huis Bottega. De wijn heeft een bleek strogele kleur, briljant, zeer persistent en met overvloedig schuim. In de geur fruitig, bloemig met hints van bloesem, acacia, appel, witte perzik en citrusvruchten. De smaak is vers, delicaat, geurig en evenwichtig. Een zeer prettige en toegankelijke aperitief.

Wijnhuis Bottega

Distilleria Botttega is gevestigd in Castello Roganzuola, 45 km boven Venetië. Dit dorpje ligt midden in het gebied waar meerdere succesvolle wijnen worden gemaakt. Bottega maakt ook deze prachtige Prosecco Spumante, de favoriete wijn van de Italianen.

Wijngebied Veneto

Tussen de Venetiaanse Alpen, de Povlakte en het Gardarmeer ligen de uitgestrekte wijngaarden van de Veneto. In omvang is het achterland van Venetië  het derde wijngebied van Italië, hier komt 10% van alle Italiaanse wijn vandaan. De meeste wijnstokken staan aangeplant tussen Verona en Venetië, vooral aan de oevers van het Gardarmeer. Dankzij invloed van dit meer en de bescherming van de Alpen is het klimaat overwegend zacht. In de vlaktes kunnen de zomers heet zijn. De grond van de wijngaarden rond het Gardarmeer bestaat uit morenen, grind met zand gemengd klei. Verder oostwaarts staan de wijnstokken in kalkrijke klei, kalksteen en grind gemengd met fijne leem
Past goed bij aperitief, salades en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Bottega Prosecco Spumante DOC”