13,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bottega Moscato in Giftbox

Italië | Veneto

Omschrijving Bottega Moscato in Giftbox

Bottega il Vino dell’ Amore Moscato in Giftbox

Petalo il Vino dell’ Amore Moscato van Bottega is een van de zoete Prosecco’s van het Bottega wijnhuis. De wijn is Strogeel, met een lichtroze tint gekenmerkt door aroma’s van bloemen, fruit en muskaat druiven. Een delicate zoete smaak met een hint van rozen en een fijne en zeer aanhoudende mousse. Te combineren met desserts van vers fruit. Ook heerlijk met chocolade en chocoladecake, met fruitsalades en als feestelijke wijn tijdens een party. Deze wijn bevat 6,5% alcohol.

Het maken van de wijn

Na een relatief korte gistingsperiode krijgt deze “Wijn van de Liefde” een frisse en geurige karakter zoals die van de originele druif, de Moscato. Een laag alcoholpercentage wordt behaald door het persen van echt rijpe Moscato druiven en door middel van het mousserend maken van de wijn onder een lage druk. Hierdoor verkrijgt de wijn namelijk zijn voortreffelijke en zoete smaak.

Wijnhuis Bottega

Distilleria Bottega is in 1977 opgericht door Aldo Bottega. Nabij Conegliano, de hoofdstad van de prosecco tussen de Dolomieten en Venetie liggen de wijngaarden van Bottega. Naast de Glera en Moscato druif worden hier ook veel inheemse druivensoorten verbouwd. De gunstige liging in de heuvels, het klimaat, de bodumstructuur en de strenge selectie zorgen voor een uitstekende kwaliteit van de druiven.

Wijnstreek Veneto

Veneto is een welvarend gebied met veel industrie. Venetië is de toeristische trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.

6,5%
Past goed bij aperitief en dessert