Bischel Dornfelder
Bischel DornfelderBischel Dornfelder

12,49 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bischel Dornfelder

Duitsland | Rheinhessen

Omschrijving Bischel Dornfelder

Bischel Dornfelder heeft een bouquet met hinten van kersen en specerijen. In de mond komen deze smaken terug in combinatie met sappige tannines die leiden tot een mooie volle afdronk.

Wijhuis Bischel

In het Noorden van Rheinessen tussen Mainz en Bingen in de plaas Appenheim ligt Weingut Bischel. Het wijnbedrijf wordt beschouwd als een van de absolute rijzende sterren in Rheinessen. Eind 2008 werd het wijnhuis door de Gault Millau Wine Guide 2009 bekroond. In 2013 kwam het Weingut met stip binnen op de lijst van de 100 beste Duitse wijnbedrijven.

Wijnstreek Rheinessen

Duizend glooiende heuvels en wijnstokken zo ver het oog reikt. Dat is Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Rheinhessen telt 26.000 hectare tussen Alzey, Worms, Mainz und Bingen, in het noorden en oosten omsloten door de grote Rijnbocht. Geen wonder dus dat bijna ieder dorp in Rheinhessen, van de Rijn via de Wonnegau tot aan het Alzeyer heuvelland, op een lange wijnbouwtraditie kan bogen. De Romeinen hebben al wijnbouw bedreven op de linker Rijnoever en de oudste oorkonde over een Duitse wijngaard heeft betrekking op een wijngaard in Rheinhessen, de Niersteiner Glöck. Hier heerst een ideaal wijnbouwklimaat. Bergen in het westen zorgen voor beschutting, de neerslag is gering, de zomer warm en de winter mild. Rheinhessens wijnboeren produceren zowel moderne, ongecompliceerde wijnen als absolute topproducten. Sinds de jaren negentig is er de Selection Rheinhessen – een ambitieuze categorie mooie droge wijnen. Het programma draait om authentieke wijnen op het hoogste niveau.

Ontdekkingen

En er zijn nog meer ontdekkingen te doen, bijvoorbeeld bij een wijngaardwandeling langs zuidelijk aandoende schuilhuisjes (Trulli), bij een fietstocht van wijngoed naar wijngoed of bij een kruidenwandeling in de Rheinhessische Schweiz.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Bischel Dornfelder”