Bestue Joven

6,39p.st. 5,10p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bestué Tinto Joven Merlot 2014

Spanje | Somontano

Omschrijving Bestué Tinto Joven Merlot 2014

Bestué Tinto Joven is gemaakt van 100% Merlot druiven. De Bestue Tinto Joven Merlot heeft aroma`s van rijpe kersen en zwarte peper. In de smaak is het expressief en fluweel zacht met hints van geroosterde toast. Joven op het etiket betekent in Spanje dat men spreekt over een wijn zonder houtlegering. De wijn smaakt heerlijk bij gegrild vlees en kaas.

Wijngaarden van Otto Bestué

In het noordoosten van Spanje en beschut door de Bergen van de Pyreneeën, liggen sinds 1640 de wijngaarden van het wijnhuis Otto Bestue in het gebied D.O. Somontano. In het hart van D.O. Somontano liggen de vijf wijngaarden van Otto Bestue: Mezquita, La Sierra, Finca rableros, Santa Sabina en El Plano. Hier komen de druiven vandaan, waar deze prachtige wijnen van worden gemaakt.

Wijngebied Somontano

Somontano betekent vrij vertaald, ‘uitlopers’, het gebied kenmerkt zich door diepe afgronden, zodat de koude winden vanuit het noorden hierdoor worden tegengehouden. De hoogte, het klimaat, de bodem en de oorspronkelijk druiven dragen alle bij tot het unieke van dit gebied. De natuur is groen en rijk begroeid met steile hellingen in terrasvorm, een lichte, rode bodem met amandelbomen en wijnstokken. De valleien en bergpassen zijn bezaaid met grotten uit het stenen tijdperk, waar muurschilderingen en handwerktuigen gevonden zijn. De rotsformaties lijken op sommige plaatsen holtes van vulkanisch puimsteen, zo zacht dat ze door de eeuwen heen dienst deden als huis, kelder of kerk.

Past goed bij geroosterd en kaas

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Bestué Tinto Joven Merlot 2014”