13,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bestheim Crémant d’ Alsace Brut

Frankrijk | Elzas

Omschrijving Bestheim Crémant d’ Alsace Brut

Bestheim Crémant d’ Alsace Brut heeft een lichtgele kleur en is lekker droog. Fruitige geur met hints van appels, koekjes, nougat, mineralen en grapefruit. Bijzonder frisse smaak.

De Elzas

De Elzas is gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Ondanks zijn noordoostelijke ligging, heeft deze wijnstreek een relatief zacht en droog klimaat. Het is één van de gebieden in Frankrijk waar de minste neerslag valt en in het naseizoen zijn de dagen lang en licht. Allemaal gunstige omstandigheden die er voor zorgen dat de druiven langzaam en later dan gewoonlijk rijp worden. Hierdoor  ontwikkelen zich bijzonder genuanceerde aroma’s.

Elzas en Duitsland

De Elzas is Frankrijk op z’n Duits of Duitsland op z’n Frans. Het gebied hoorde afwisselend bij Frankrijk en Duitsland. Nog steeds onderscheidt de Elzas zich in veel opzichten van andere Franse wijngebieden. Bijvoorbeeld in de aanplant van druivenrassen zoals Riesling en Gewurztraminer. De namen van de druivenrassen staan op het etiket en de wijn zit in een karakteristieke lange, slanke fles.

Wijnhuis Bestheim

Bestheim, vestigde zich in 1765 in het hart van de wijngaard van de Hint-Rhin, op kleine afstand van Colmar. Bestheim bezit inmiddels vier productiebedrijven. Door recente overnames zijn zij de nummer één van de Elzas. Beschikkende over circa 750 hectare wijngaarden geteeld door 200 gepassioneerde wijnbouwers, is Bestheim nauw betrokken bij bescherming van het milieu tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Bestheim produceert het hele scala van Elzas wijnen, van bruisende cremants d`Alsace tot zeven druivenrassen tellende Réserve wijnen. Dagelijks zetten de wijnmakers van Bestheim zich in om de perfecte, bij iedere gelegenheid passende, Elzaswijn te produceren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bestheim Crémant d’ Alsace Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *