Bandol-Rosé-168×600

12,35p.st. 9,85p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine de l’Olivette Bandol Rosé

Frankrijk | Provence

Omschrijving Domaine de l’Olivette Bandol Rosé

Deze krachtige rosé uit de Bandol haalt zijn complexiteit uit de aromatische finesse van de Cinsault, het fruitige uit de Grenache en de structuur en karakter uit de Mourvèdre. Met fijne aroma’s van citrus, witte bloemen en Provencaalse kruiden. De smaak is rond, lang en fris.

Een krachtige goed uitgebalanceerde rosé. Vet, rond en vol met een kruidige afdronk.

Het wijnhuis

Al meer dan twee eeuwen, waakt er één familie over dit land… Familie Dumoutier beheert dit domein liefdevol en in de loop der jaren hebben ze het karakter van hun wijnen weten te behouden. De voorwaarden om de Appellation Bandol te verkrijgen, zijn niet alleen gerespecteerd, maar versterkt. De opbrengst is zeer laag gehouden, 36 hectoliter per hectare. De wijn kan zich dus ontwikkelen en zijn volle, rijke smaak behouden. Domaine de L’Olivette vindt het belangrijk om de karakteristieke eigenschappen van hun terroir te koesteren zonder daarbij de technologische ontwikkeling in de wijnbouw uit het oog te verliezen.

Wijnstreek Bandol – Provence

De kleine maar bijzondere wijnstreek Bandol ligt tussen Toulon en Marseille. Het is de meest prestigieuze AOC van de Provence. In dit gebied worden uitsluitend wijnen op traditionele wijze gemaakt van hoge kwaliteit. Er worden fantastische rosé en verdienstelijke witte wijnen gemaakt, maar het zijn vooral de rode wijnen die gereputeerd zijn en tot de beste wijnen van Frankrijk worden gerekend. De belangrijkste druivensoort is Mouvèdre, verder voornamelijk Grenache en Cinsaut. Lagering van enkele jaren wordt voor Bandol-wijn vaak aanbevolen. Tien jaar of meer is ook niet ongebruikelijk. Dit vanwege het hoge tannine- en alcoholgehalte. De witte Bandol wijnen zijn voornamelijk samengesteld uit Clairette blanche, Bourboulenc, Ugni blanc en tegenwoordig ook Sauvignon blanc. Bandol, de parel van het zuiden.

13%
Past goed bij gevogelte en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Domaine de l’Olivette Bandol Rosé”