9,45 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Alta Vista Classic Malbec 2016

Argentinië | Mendoza

Omschrijving Alta Vista Classic Malbec 2016

Alta Vista Classic Malbec is een stevige doch soepele en karaktervolle wijn. Goed uitgebalanceerde subtiele aroma`s van rood fruit en pruimen met hints van koffie en chocolade. Alta Vista Classic Malbec is evenwichtige, vriendelijk en een aangename afdronk.

Wijnhuis Alta Vista

Alta Vista is in 1997 opgericht. Alta Vista richt zich op het maken van absolute topwijnen. Daarnaast worden ook plezierige, elegante wijnen gemaakt voor alledag die het fraaie terroir en het eigen karakter van de druivensoorten perfect tot uitdrukking brengen. Wijnhuis en de wijngaarden liggen op een voor de wijnbouw gunstige plek, waardoor het voor Alta Vista mogelijk is wijnen van topkwaliteit te maken. Alta Vista maakt onderdeel uit van de Edonia groep die zich toelegt op de productie van onder andere Franse en Argentijnse kwaliteitswijnen. Een perfect voorbeeld van ultieme Frans/Argentijnse samenwerking waarbij de Argentijnse terroir een zeer belangrijke rol speelt. “Een juweeltje van een wijnbedrijf”

De wijnmakers van Alta Vista

Wijnmaker Jean-Michel, werd door Robert Parker tot twee keer toe uitgeroepen als wijnmaker van het jaar. Helaas kwam hij te overlijden door een tragisch auto ongeluk. Zijn compagnon, Michel Rolland, heeft het wijnmakerschap overgenomen en begeeft zich op het meest uitdagende aspect van zijn carrière tot nu toe. Hij is er van overtuigd dat Alta Vista alle benodigde basiselementen combineert om de beste wijnen te creëren. Alta Vista wijnmakers behoren tot de top 5 van Argentinië

Semi-woestijn klimaat

De wijngaarden zijn te vinden op de uitlopers van het Andesgebergte, in Mendoza -waarschijnlijk het meest prestigieuze wijngebied in Argentinië-, in Vistabla, Alto Agrelo en Vistaflores. Hier wordt een fraaie reeks van verschillende druivensoorten geproduceerd die het best passen bij het terroir van de streek en de klimatologische omstandigheden. Het gebied heeft een semi-woestijn klimaat met 200 mm regen per jaar. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht maken het mogelijk om de druiven geleidelijk te laten rijpen.

5% en 13%
Past goed bij geroosterd, kaas en pasta & pizza

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alta Vista Classic Malbec 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *