Adam Henkell Rosé Brut Sekt

14,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Adam Henkell Rosé Sekt Brut BA

Duitsland

Omschrijving Adam Henkell Rosé Sekt Brut BA

Adam Henkell Rosé heeft een aangename geur van zwarte bessen. De smaak is licht en fris, dus heerlijk om van te genieten als aperitief.

Wijnhuis Adam Henkell

De Adam Henkell Rosé is vervaardigd door Henkel & Co Sektkellerei KG, met het hoofdkantoor in Wiesbaden. Het bedrijf werd in 1832 te Mainz opgericht door de jonge Adam Henkell als wijnwinkel onder de naam Henkell & Cie. Henkell, begon in 1856 met de productie van de Duitse mousserende wijn in een speciale champagnefabriek. Na de moeilijke tijden in de 1e en 2e Wereldoorlog, kon Henkell zich verder ontwikkelen en uitbreiden, in 1987 ging het samen met de voormalige concurrent Söhnlein. Met de Adam Henkell Rosé Brut, eert Henkel de oprichter van het bedrijf. Door het consequent nastreven van kwaliteit is de naam Henkell ver buiten de grenzen van Duitsland bekend. Henkell is één van de grootste en modernste sektfabrikanten van Duitsland. Eén van de gerenommeerdste sektfabrikanten ter wereld. Dat zijn de kenmerken waarmee Henkell tegenwoordig kan worden beschreven.

Gistingsmethodes

Omdat de bakermat van mousserende wijn in Frankrijk ligt, wordt de manier waarop de wijn zijn bubbels krijgt in het Frans weergegeven. Méthode Champenese of Méthode Traditionnelle. Het koolzuur van de tweede gisting, die op fles plaatsvindt, blijft in de fles behouden. De kwaliteit van de “mousse” is hier het hoogst. Eenmaal in een glas geschonken blijven de bubbels lang in de wijn achter. Méthode Charmat of Méthode Cuve Close. Het koolzuur van de tweede gisting vindt in een gesloten tank plaats. Pas daarna wordt de wijn op fles gebracht. De bubbels zullen minder uitgesproken aanwezig zijn. Méthode Gazéifié, voor geheel of bijna geheel uitgegiste wijn. Bij deze methode wordt een stille wijn ingespoten met koolzuurgas zoals dat geschiedt voor koolzuurhoudende limonade. De bubbels zullen vrij snel uit de wijn verdwijnen nadat deze eenmaal is uitgeschonken.

Méthode Traditionnelle

Ook in Duitsland worden mousserende kwaliteitswijnen volgens de Méthode Traditionnelle gemaakt. Dit is de sekt b.A., Sekt bestimmte Anbaugebiete. Voorts is er ook veel goedkope sekt op de markt. Dit heeft te maken met de classificatie van die wijn en heet dan kortweg “sekt” en géén “sekt b.A.” Ook bestaan in Duitsland bijvoorbeeld perlwein en schaumwein gesproken. Dit is meestal eenvoudige bubbeltjeswijn, die eigenlijk geen sekt mag worden genoemd. Deze soorten wijn zijn gemaakt volgens de methode charmat of de methode gazeifé.

Past goed bij aperitief

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Adam Henkell Rosé Sekt Brut BA”